Provincie Utrecht

Werkgevers zetten zich in voor betere bereikbaarheid

In korte tijd hebben ruim veertig werkgevers zich aangemeld als Spitsvrijwerkgever. Medewerkers van deze bedrijven kunnen geld verdienen als zij met de auto de spits vermijden. De belangrijkste redenen om mee te doen zijn dat bedrijven hun aantrekkelijkheid als werkgever vergroten en dat zij willen bijdragen aan een betere bereikbaarheid van de driehoek Utrecht-Amersfoort-Hilversum.

Deelnemers aan Spitsvrij kunnen kiezen voor alternatieven als deels thuiswerken, eerder of later vertrekken, carpoolen of met andere vormen van vervoer reizen. Werkgevers ontvangen faciliteiten voor het Nieuwe Werken om zo het werken op andere tijden en plaatsen mogelijk te maken.

Spitsvrij komt voort uit het Regionaal Koepelconvenant Mobiliteitsmanagement dat een groot aantal ondernemers- en overheidsorganisaties uit de regio vorig jaar heeft getekend. Spitsvrij is tevens een van de regionale mobiliteitsprojecten van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Provincie Utrecht is namens alle partijen opdrachtgever voor Spitsvrij.

Bekijk voor meer informatie de website van Spitsvrij.

Voor algemene informatie:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11