NU'91 bereikt onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen

Persbericht van Nu'91

NU'91 beroepsorganisatie voor de verpleging en verzorging heeft in de vroege ochtend van 28 april een onderhandelaarsakkoord bereikt voor een nieuwe cao ziekenhuizen; een van de grootste sectoren van Nederland.

Belangrijke afspraken zijn:

- De salarissen zullen worden verhoogd tot een totaal van 6,05%. Waarvan 0,3% incidenteel; met een minimum incidentele uitkering van 75 euro naar rato - ook van toepassing op oproepkrachten en nuluren-contracten.

- Tijdens de looptijd van de cao wordt een 'dertiende maand' bereikt . Een verhoging van 1,6% - gedurende de looptijd van 6,73% naar 8,33%.

- Aan functiegroep 35 wordt per 1-1-2013 een extra periodiek toegevoegd aan het einde van de schaal. Dit betreft 58 euro per maand. Hierdoor krijgen 16.000 werknemers een extra periodiek aan het einde van hun salarisschaal.

- Werknemers van 58 jaar en ouder worden uitsluitend op basis van vrijwilligheid ingezet in BAC-diensten in de nacht. Inzetbaarheid en hersteltijd bij werken in de nacht worden een verplicht onderwerp in het jaargesprek vanaf 50 jaar.

- Per 1-1-2013 wordt een vernieuwd loongebouw ingevoerd waarin de aanloopschalen worden vervangen door 1, 2 of 3 periodieken in de functionele schaal. Voor nieuwe werknemers en de 4.500 werknemers die nu in de aanloopschaal 45 zitten betekent dit dat zij er fors op vooruit gaan.

Het onderhandelaarsakkoord cao ziekenhuizen wordt nu voor advies aan de leden van de werknemersorganisaties voorgelegd.

NU'91 is de grootste beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. De organisatie behartigt de beroepsinhoudelijke en beroepsvoorwaardelijke belangen van 24.000 gezondheidszorgers.




Razende Robot Reporter