Witteveen en Bos

Bestuurswisseling Witteveen+Bos Belgium

(29-04-2011)

Op 1 mei 2011 zal ir. Christian De Meyer het gedelegeerd bestuurderschap van het Witteveen+Bos-filiaal Antwerpen overdragen aan ir. Stefan De Roos. Christian De Meyer heeft vanaf de opening in februari 2009 als interim-manager leiding gegeven aan dit filiaal van ingenieurs- en adviesbureau Witteveen+Bos. Onder zijn inspirerende leiding werden diverse projecten verworven en is gewerkt aan de opbouw van een professioneel bedrijf dat in staat is haar klanten optimaal te bedienen.

Vanuit het filiaal in Antwerpen is inmiddels gewerkt aan diverse (water)bodemsaneringsprojecten. Er is een raamcontract afgesloten met de stad Antwerpen voor civieltechnische advisering en er zijn projecten uitgevoerd op het gebied van mobiliteit en omgevingskwaliteit. Vanuit Antwerpen wordt bovendien een belangrijke bijdrage geleverd aan internationale projecten, zoals een containerterminal in Maleisië, de sanering van mijnafval van de kopermijn in het Servische Bor en het opruimen van verdampingsbekkens voor afvalwater in Kazachstan.

Per 1 mei zal ir. Stefan De Roos zich als gedelegeerd bestuurder gaan richten op de verdere uitbouw van de activiteiten en de opbouw van een sterke groep professionals op de gebieden water, infrastructuur, milieu en bouw.

Christian De Meyer krijgt door de bestuurswisseling meer tijd om zich te wijden aan zijn maatschappelijke functies (onder andere Directeur van de Klasse voor Technische Wetenschappen van de Belgische Koninklijke Academie voor Overzeese Wetenschappen). Daarnaast zal hij betrokken blijven bij internationale activiteiten van Witteveen+Bos als strategisch adviseur voor nieuwe technologieën en markten.