Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 29 april

Alkmaar, 29-04-2011 o 11.00 uur

Bromfietscontrole

Alkmaar, donderdag 28 april

Op donderdagmiddag hield de politie tussen 14.30 en 17.30 uur een bromfietscontrole op de Oude Helderseweg in Alkmaar. In totaal werden 73 bromfietsen gecontroleerd. Hiervan bleken er vijftien te zijn opgevoerd. De snelste bromfiets had een constructiesnelheid op de rollentestbank van 71 km per uur. De snelste snorfiets reed 63 km per uur.

Van de vijftien opgevoerde brom- en snorfietsen reden er vier zo hard dat het kentekenbewijs werd ingenomen. De eigenaren krijgen het kentekenbewijs weer terug als de bromfiets in de originele staat is teruggebracht.

Tijdens de controle werden ook tien bestuurder bekeurd wegens het rijden zonder helm of rijbewijs en diverse technische gebreken.

Tussen 19.00 en 20.30 uur werd gecontroleerd op de Vondelstraat. Bij deze controle moesten 31 bestuurders hun snor- of bromfiets op de rollentestbank zetten. Tien voertuigen waren opgevoerd. Hier waren de hoogste snelheden 75 km per uur voor een bromfiets en 49 km per uur voor een snorfiets. Ook werden vier bekeuringen uitgeschreven voor andere overtredingen.

Hennepkwekerij

Noord-Scharwoude, donderdag 28 april

Op donderdagmorgen was de politie in een woning aan de Willem de Zwijgerstraat in Noord-Scharwoude. Hier troffen zij op de zolder een hennepkwekerij aan met zon zeventig planten. De planten en de benodigde apparatuur (lampen, pompen ed.) werden in beslag genomen.

Bij onderzoek bleek er geen sprake te zijn van diefstal van stroom.

In de woning werd een 24-jarige Alkmaarder aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden.

Snelheidscontrole

Spierdijk, donderdag 28 april

Op donderdagmorgen hield de politie tussen 07.30 en 08.30 een snelheidscontrole op de Spierdijkerweg in Spierdijk. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 75 km per uur. De overtreders kregen direct een bekeuring mee naar huis.

Hoogwoud, donderdag 28 april

Op donderdagmorgen hield de politie tussen 09.15 en 10.00 een snelheidscontrole op de Koningspade in Hoogwoud. De controle werd uitgevoerd met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). In totaal kregen twee bestuurders een bekeuring omdat zij sneller reden dan de toegestane 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid was 65 km per uur. De overtreders kregen direct een bekeuring mee naar huis.

Aanrijding met letsel

Middenmeer, donderdag 28 april

Op donderdagavond omstreeks 18.10 uur reed een man in een personenauto over de Flevoweg onder Middenmeer. Vanuit tegengestelde richting kwam een grijs busje, dat midden op de rijbaan reed. De bestuurder van de personenauto moest uitwijken en kwam deels in de berm terecht. Hier raakte de bestuurder de macht over het stuur kwijt waardoor zijn auto over de kop sloeg. Het slachtoffer werd door voorbijgangers uit zijn auto gehaald. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Het grijze busje reed na het ongeval door. De identiteit van de bestuurder is niet bekend.

(Gegevens slachtoffer nog niet bekend)

Aanrijding met alcohol

Dirkshorn, vrijdag 29 april

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.15 uur reed een 34-jarige Amsterdammer in een personenauto over de Groenhartweg in Dirkshorn. Hij reed in de richting Tuitjenhorn toen hij de macht over het stuur kwijtraakte en in de berm tegen een ANWBpaal aanreed. Toen de politie ter plaatse kwam, lag de man buiten zijn auto in de berm. Hij had verwondingen aan zijn hoofd en raakte steeds kort buiten bewustzijn. De man werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

In het ziekenhuis wilde de politie een bloedmonster van de man afnemen om te laten onderzoeken door de Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol. De man weigerde echter hieraan mee te werken. Het weigeren van een bloedproef is strafbaar, de man kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Bij onderzoek bleek bovendien zijn rijbewijs te zijn ingevorderd, zodat hij zonder geldig rijbewijs reed.

Gestolen brommer

Bovenkarspel, donderdag 28 april

Op donderdagavond omstreeks 20.40 uur zag de politie een bromfiets rijden op de Veilingweg in Bovenkarspel. Op de bromfiets, die niet meer voorzien was van een kentekenplaat, zaten twee jongens. Toen zij de politie in de gaten kregen, gingen zij er vandoor. Even verderop zetten de jongens de bromfiets neer en probeerden rennend weg te komen.

De politie kon de jongens, Andijkers van 15 en 17 jaar, ter plaatse aanhouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van het voertuig. Het ging om een grijze Piaggo Zipp bromfiets.

Verdachten diefstal glaswol aangehouden

Zwaag, donderdag 28 april

Op donderdagavond hield de politie twee mannen aan op verdenking van diefstal van isolatiemateriaal. Een derde verdachte kon nog niet worden aangehouden.

Omstreeks 22.20 uur meldde een getuigen dat er drie personen op het dak van sporthal De Opgang aan de Akkerwinde in Zwaag rollen isolatiemateriaal aan het stelen waren. De mannen hadden ieder een rol weggenomen en deze in een tuin bij een woning in de directe omgeving gelegd. Daarna waren ze teruggegaan naar de sporthal voor een tweede lading.

Toen de politie ter plaatse kwam, gingen de mannen er vandoor.

Korte tijd later was de politie bij de woning waar de eerste rollen heen waren gebracht. Op dat moment verschenen twee verdachten ter plaatse. Zij konden worden aangehouden. Het ging om een 21-jarige man uit Zwaag en een 20-jarige man uit Hoorn. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de derde verdachte.

Diefstal boot

Schagen, donderdag 28 april

Op donderdagavond omstreeks 21.45 uur werd er ingebroken in een loods op De Langeloop in Schagen. De daders kwamen de loods binnen door de overheaddeur te vernielen. Vermoedelijk zijn zij hier tegenaan gereden met een auto. Uit de loods werd een boot op een trailer ontvreemd.

De boot en de trailer zijn nog gezien op de S3 in de richting Alkmaar. De trailer was gekoppeld achter een blauwe bus. Het ging om een boot van het merk Norfox, type 250, wit van kleur.