Politie Drenthe

Woensdag 29 april

Provincie Drenthe, 29-04-2011

Politie controleert in verkeer

LHEE - De politie heeft op donderdagochtend gecontroleerd in het verkeer op de Spieregerweg te Lhee. Van de 1055 passanten reden 32 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was 103 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan.

Verkeersongeval A28

TYNAARLO Donderdagmiddag kreeg de politie de melding van een ongeval op de A28. Ter plaatse troffen agenten op de A28 bij Tynaarlo een auto in de sloot aan. De 51-jarige bestuurster uit Assen reed in de richting van Assen. De auto kwam vermoedelijk met de linkerwielen in de middenberm. De bestuurster probeerde haar auto te corrigeren, maar verloor de macht over het stuur en eindigde in de sloot. De vrouw is voor controle naar het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen gebracht.

Aangehouden wegens belediging

MEPPEL De politie heeft donderdagmiddag een 17-jarige jongen uit Meppel aangehouden aan de B. van der Helststraat wegens belediging. De agenten kwam ter plaatse na een melding van overlast door jeugd. De 17-jarige jongen beledigde de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Even later kwam de 23-jarige broer van de verdachte (tevens uit Meppel) verhaal halen op het bureau. Ook hij beledigde de agenten. Hierop werd hij aangehouden. De politie heeft de zaak in behandeling.

Winkeldieven aangehouden

ASSEN In een supermarkt aan de Koekoekstraat in Assen is donderdagochtend een 73-jarige vrouw uit die plaats aangehouden. De vrouw rekende diverse goederen niet af bij de kassa. De gewaarschuwde politie nam de vrouw mee naar het bureau.

NIEUW BUINEN Een 69-jarige man uit Stadkanaal is donderdagochtend in een supermarkt aan de Parklaan in Nieuw Buinen betrapt op winkeldiefstal. Hij nam een pakje shag mee zonder deze af te rekenen. De man werd overgedragen aan de politie en mocht na het afleggen van een verklaring naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

ODOORN De politie heeft donderdagochtend een 56-jarige man uit Tweede Exloërmond in een supermarkt aan de Exloërweg in Odoorn aangehouden. De man bleek een fles drank te hebben meegenomen. Hij werd ter plekke aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd

HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag het rijbewijs van een 55-jarige automobilist uit Kranenburg ingevorderd. De man passeerde een snelheidscontrole op de A28 met een snelheid van 178 km/u. De maximum toegestane snelheid op dit weggedeelte is 120 km/u. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tevens wordt er proces-verbaal opgemaakt.

Eenzijdig ongeval

ELIM Vrijdagochtend vond een eenzijdig ongeval plaats aan de Pereboomweg in Elim. Hierbij raakten twee slachtoffers (leeftijd en woonplaats nog onbekend) ernstig gewond. Beide slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis (Groningen en Zwolle). De politie doet nader onderzoek naar de toedracht van het ongeval aan de Pereboomweg. De weg is nog enkele uren afgezet. Het verkeer wordt omgeleid.

Ruitengooier aangehouden

ZUIDLAREN Een 46-jarige man uit Zuidlaren is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden bij zijn woning in Zuidlaren. De verdachte zou diverse ramen bij zijn buren hebben ingegooid. De man is hierop aangehouden en ingesloten voor nader verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.