Politie Gelderland-Midden

waarom.
(2011050619-fo)
74 bekeuringen bij controle-op-verzoek in Huissen
Publicatiedatum: 29-4-2011 11:05:08

HUISSEN - De politie heeft donderdagochtend 28 april 74 automobilisten beboet bij een verkeerscontrole op de Nielant in Huissen. De politie besloot te gaan controleren na diverse klachten van buurtbewoners over de te hoge snelheid van het verkeer op deze straat. Tussen half acht en kwart voor elf werd het verkeer ter hoogte van het tankstation gecontroleerd. Van de 1320 voertuigen bleken 74 de maximumsnelheid van 50 km/u te hebben overschreden. De hoogst gemeten snelheid was 73 km/u. (2011050393-wm)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---


---

Politie zoekt getuigen van verkeersruzie

Publicatiedatum: 29-4-2011 11:03:24

EDE- Een 44-jarige Edese automobiliste is woensdagavond 27 april slachtoffer geworden van bedreiging door een nog onbekende medeweggebruiker op de Kastelenlaan in Ede. De politie is op zoek naar getuigen van de verkeersruzie.

De Edese reed die avond rond half zeven in haar auto over de Proosdijerveldweg in de richting van de Slotlaan. Bij de kruising aangekomen moest de Edese stoppen voor het rode verkeerslicht voor rechtsaf. Op dat moment zou een vermoedelijk grijze auto, middenklasser hoog model, haar van achter hebben benaderd. De onbekende bestuurder zou krachtig hebben moeten remmen om op tijd tot stilstand te komen. Dit incident herhaalde zich nog een paar keer bij de kruising met de Slotlaan/Kranenburg en bij de Kastelenlaan/Kranenburg. Voor de kruising met de Loevestein/Heyendaal zou de bestuurder van de grijze auto de Edese hebben afgesneden waardoor ze nog net op tijd tot stilstand kon komen om een botsing te voorkomen. Bij de verkeerslichten van de Kastelenlaan/Veenderweg kwam de onbekende man met zijn auto naast het slachtoffer staan en zou hij bedreigende gebaren hebben gemaakt in de richting van het slachtoffer. De Edese zou hier erg van zijn geschrokken waarna ze probeerde afstand te nemen van de automobilist door zachtjes te gaan rijden. Ter hoogte van het viaduct op de Keesomstraat zou de grijze auto ook langzaam zijn gaan rijden waardoor ze stapvoets onder het viaduct door reden. In de wijk de Rietkampen kon het slachtoffer de man van zich afschudden.

Signalement
Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van bedreiging. Volgens de Edese is de automobilist een man met een getint uiterlijk, rond de 25 jaar en kort zwart haar. Hij zou donkere ogen hebben en een spits gezicht. De man reed in een grijze middenklasser auto, hoog model. Heeft u iets gezien van de verkeersruzie en of van de bedreiging neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. (2011050238-lh)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053


---

Edenaar aangehouden na verkeersruzie

Publicatiedatum: 29-4-2011 10:59:28

EDE - De politie in Ede heeft donderdagavond 28 april een 62-jarige automobilist uit die stad aangehouden na een verkeersruzie. De man wordt ervan verdacht te zijn ingereden op een fietser, een 40-jarige man uit Bennekom.

De Bennekommer kreeg het rond zeven uur op de kruising van de J. T. Tooroplaan met de Nieuwe Maanderbuurtweg aan de stok met de Edenaar over een verkeerssituatie. Volgens de Edenaar was de Bennekomse fietser door rood gereden. De Edenaar, die daarvan kennelijk was geschrokken, wilde de fietser daarover aanspreken. De fietser zou echter niet op aanspreken hebben gereageerd. Daarop zette de Edenaar de achtervolging in. Op de rotonde op de Laan der Verenigde Naties, nabij het Mr. Den Uylpark, kwam het tot een confrontatie tussen beiden. De Bennekommer beschuldigde de Edenaar ervan hem opzettelijk te hebben aangereden en waarschuwde de politie. De Edenaar was intussen vertrokken en werd later thuis aangehouden. Volgens zijn verklaring had hij de fietser slechts tot stoppen gedwongen maar niet aangereden. De Bennekommer, die verder geen letsel maar wel schade had opgelopen, deed aangifte. De Edenaar is na verhoor vrijgelaten in afwachting van een beslissing van justitie.
(2011050570-pk)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053