Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.20 uur

Utrecht, 29-04-2011

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - De politie heeft donderdagavond 28 april tussen 19.50 uur en 22.20 uur aan de Hoofdstraat een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 765 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Hierbij overtraden 131 bestuurders de maximum snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur. Deze bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring op de mat verwachten.

Fietsendief

VEENENDAAL In de nacht van donderdag 28 op vrijdag 29 april is een 15-jarige jongen uit Veenendaal aangehouden op verdenking van diefstal van een fiets.

Surveillerende agenten reden die nacht omstreeks 03.05 uur over de Pollux en zagen een persoon fietsen die zich verdacht gedroeg. Daarop liepen agenten hem achterna. Toen zij hem aanspraken, hield hij een vaag verhaal wat hij aan het doen was en was hij inmiddels zonder fiets. Agenten gingen op onderzoek en vonden de fiets, deze bleek als gestolen geregistreerd te staan. De jongen is aangehouden op verdenking van diefstal van de fiets en is meegenomen naar het politiebureau.

Een inbraakvrije meivakantie

De meivakantie staat voor de deur. Inbrekers hebben geen vakantie, zorg er daarom voor dat u uw woning veilig achterlaat als u tijdens de vakantie weg bent.

Wij geven u de volgende preventietips:


- Meld aan uw buren wanneer u er (voor langere tijd) niet bent; zij kunnen een oogje in het zeil houden bij uw afwezigheid. Laat de buren ook weten waar u te bereiken bent, wissel bijvoorbeeld e-mailadressen uit.


- Zorg dat de woning er bewoond uitziet. Een toevallige passant die oog heeft voor de woningen moet niet direct het gevoel krijgen dat er niemand thuis is. Zorg voor de verlichting waardoor het lijkt of er iemand thuis is.


- Een volle brievenbus of een stapel post op de deurmat is ook een teken dat er al langere tijd niemand in de woning is geweest. Maak hiervoor afspraken met uw buren of de persoon die de sleutel van de woning heeft om de brievenbus te legen en de post van de mat weg te halen. Laat deze post dan ook niet op een stapel op de tafel neerleggen zodat daar weer uit op te maken is dat er niemand aanwezig is maar zorg dat dit uit het zicht wordt gelegd.


- Wees voorzichtig met sociale media. Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke inspiratiebron om te checken wie er met vakantie is. Ook inbrekers zijn actief op internet. Let op dat je niet vermeldt dat je met vakantie gaat op netwerken als Twitter, Hyves en Facebook (als uw profiel niet privé is). Daarnaast wordt afgeraden om op de voicemail een vakantieperiode in te spreken, een melding hiervan te maken op een eigen blog of de vakantieperiode in de elektronische handtekening te zetten.

Tevens willen wij u nog meegeven dat inbrekers ook hun slag kunnen slaan op uw vakantieadres. Dus wees altijd alert en tref ook de nodige voorzorgmaatregelen op uw vakantieadres.

Buren

Als u zelf niet op vakantie gaat let naast uw eigen eigendommen ook op die van uw buren. De politie kan onmogelijk overal zijn, maar buren zijn vrijwel altijd in de buurt. Zo valt het u waarschijnlijk direct op wanneer er iets niet in orde is in of rondom de woning van uw buren tijdens hun vakantie. Bel altijd de politie via 1-1-2 als u de situatie niet vertrouwt. Ziet u iets vreemds of verdachts, let dan op het signalement van de persoon, bijzondere kledingkenmerken en eventueel vervoermiddel (kleur, merk, type, kenteken). Deze informatie is van groot belang om een dader te kunnen opsporen.