FloraHolland


FloraHolland Aalsmeer: spitsuur bij bezoekerscentrum

AALSMEER, 29 april 2011 (persbericht) - Het is voorjaar en dat was te merken bij het bezoekerscentrum van bloemenveiling FloraHolland. Mede door de feestdagen kwamen veel toeristen een kijkje nemen bij de veiling. Op het hoogtepunt van de drukte had FloraHolland Aalsmeer meer dan 3500 bezoekers onder haar veilingdak. De grootste groep bezoekers kwam uit Oost-Europa, onder wie veel Tsjechen. Bij het bezoekerscentrum van FloraHolland meldden zich verder veel bezoekers uit Scandinaviƫ, maar ook Fransen, Duitsers en Amerikanen.

De topdrukte is mede te danken aan de Keukenhof en de bollenvelden, waar in deze tijd van het jaar ook de buitenbloemen mooi in bloei staan. Vestigingsmanager Marcel Claessen is verheugd over de constante interesse: "FloraHolland Aalsmeer trekt traditioneel veel bezoekers in de maanden april en mei, wanneer (inter)nationale toeristen massaal op de Nederlandse bloemen afkomen. Maar gelukkig weten ook veel Nederlanders ons in andere maanden van het jaar goed te vinden. Zelfs op regenachtige dagen zien ze hier de wereld in bloei."

De bezoekerscentra van de bloemenveilingen in Aalsmeer en Naaldwijk zijn iedere maandag t/m vrijdag van 7.00 uur tot 11.00 uur geopend voor publiek. Meer informatie is te vinden op www.floraholland.nl

Bij de foto: Veel buitenlandse bezoekers bij bezoekerscentrum FloraHolland Aalsmeer