Gemeente Goedereede


Vuilnisauto's voor zustergemeente Goedereede

De gemeente Goedereede verzorgt twee vuilnisauto's voor zustergemeente Ladek Zdrój in Polen. De zustergemeente schaft de auto's zelf aan, en de gemeente Goedereede zorgde voor de bemiddeling en regelt het transport. Op 3 mei aanstaande rijden leden van het Ladek comité en een andere vrijwilliger de auto's naar Ladek in Polen. Op 26 april 2011 overhandigde de heer A. Hertog van afvalverwerker Irado de sleutels van de twee vuilnisauto's aan burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde.

De gemeente Goedereede onderhoudt sinds 1998 een stedenband met Ladek Zdrój in Polen. De stedenband met Ladek Zdrój ontstond vanuit de hulp en betrokkenheid na de overstroming van een deel van Polen in 1998. De wederzijds welwillende samenwerking groeide. Op 8 mei 2001 tekenden de burgemeesters van Ladek en Goedereede een overeenkomst om de samenwerking vast te leggen.

In mei 2007 richtte de gemeente Goedereede een comité op waarin burgemeester Van de Velde-de Wilde, gemeentesecretaris H. van Steeg, de raadsleden H. van der Meer en B. van Dam, en de heren H. Scholtens en J.C.M. van der Klooster plaatshebben. Het doel van het comité is de stedenband te verbreden en verdiepen.

De gemeente Goedereede bemiddelde bij de aanschaf van twee gebruikte vuilnisauto's van afvalverwerker Irado in Schiedam. De gemeente Goedereede zal deze vuilnisauto's overbrengen naar de zustergemeente. Op 3 mei 2011 rijden leden van het Ladek comité en een aantal andere vrijwilligers de auto's naar Polen.

De officiële overhandiging van de sleutels van de vuilnisauto's aan burgemeester G.J. van de Velde-de Wilde vond plaats op dinsdag 26 april 2011. De overhandiging gebeurde door de heer A. Hertog, directeur van Irado in Schiedam.

Het gaat om twee vuilnisauto's van het merk DAF en het type 75 CF. Deze `modernere' vuilnisauto's kunnen zowel afvalcontainers als vuil in afvalzakken verwerken. De gemeente Ladek Zdrój kan met de nieuwe vuilnisauto's haar inwoners nog beter van dienst zijn.

Vuilnisauto Irado

Op de foto ziet u van links naar rechts:
o Gerard van Leeuwen (Wagenparkbeheerder Irado) o Jaap Kamp (Manager Inzameling Irado)
o Harry Scholtens (Ladek Comité)
o Henk van der Meer (Ladek Comité, raadslid Goedereede) o Henk van Steeg (Ladek Comité, gemeentesecretaris Goedereede) o Ger van de Velde-de Wilde (Ladek Comité, burgemeester Goedereede) o André Hertog (Directeur Irado)
o Albert Werner (Hoofd Verkoop Irado)