ICT~Office, branchevereniging IT-, Telecom- en Officebedrijven


Verlenging van uw pensioenscontract: wees kostenbewust en alert!

29 apr 2011 om 09:59

Mercer, pensioenspecialist en mantelpartner van ICT~Office, heeft de ervaring dat het voor werkgevers aanzienlijke besparingen weet te realiseren op verlengingsvoorstellen van verzekeraars. Hierbij geldt dat het eerste door verzekeraars uitgebrachte verlengingsvoorstel als vertrekpunt geldt. Leden van ICT~Office kunnen, ongeacht of zij een pakket hebben afgesloten of niet, op dit gebied de expertise van Mercer inroepen. Begeleiding geschiedt op basis van 'no cure, no pay'.

Pensioencontracten kennen veelal een looptijd van vijf jaar, waarin de verzekeraar z'n premies baseert op de tarieven die voor de contractperiode zijn overeengekomen. Op het moment dat het pensioencontract verlengd dient te worden, zal de verzekeraar een verlengingsvoorstel uitbrengen. Dit is hèt moment om met de verzekeraar te onderhandelen over de tarieven en voorwaarden voor het nieuwe pensioencontract. De contractvervaldatum kan ook een moment zijn om de inhoud van de pensioentoezegging aan de werknemers kritisch onder de loep te nemen en, indien wenselijk, aan te passen aan de gewijzigde arbeidsvoorwaardelijke en/of financieel-economische situatie.

Het voorstel van de verzekeraar is gebaseerd op de gestegen levensverwachting en huidige financiële situatie. In vergelijking met de situatie van een aantal jaren geleden vragen verzekeraars kosten voor het garanderen van de rekenrente. Ook dient aandacht besteed te worden aan de zogenaamde 'exit-bepalingen'. Dit zijn de voorwaarden, waaronder het pensioencontract na afloop van de contractperiode wordt beëindigd en de opgebouwde pensioenreserve overgedragen kan worden aan een andere verzekeraar. Tevens heeft de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een aantal richtlijnen opgesteld, die gevolgd moeten worden bij het uitbrengen van pensioenadvies bij contractsverlengingen.

U kunt Mercer inhuren tegen gereduceerde uurtarieven bij het verlengingstraject van uw pensioencontract. Hierdoor bent u er zeker van dat uw contract verlengd wordt conform de wettelijke bepalingen (AFM) en in uw nieuwe contract de scherpste tarieven en voorwaarden zijn opgenomen. Ook kan Mercer u begeleiden bij de inhoudelijke aanpassing van uw pensioenregeling en de daaraan verbonden communicatie richting uw werknemers.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marco Hagen van Mercer, tel. 06- 25008677.