Royal Haskoning


Nijmeegse Vierdaagsefeesten in teken van verduurzaming 28-04-2011
Hans Ruijs, bestuursvoorzitter Stichting Nijmeegse Vierdaagsefeesten en Frank Heemskerk, lid Raad van Bestuur van Royal Haskoning, tekenden op 28 april jl. een overeenkomst om gezamenlijk op te trekken om de Nijmeegse Vierdaagsefeesten te verduurzamen. Met deze samenwerking hopen beide partijen dat de Vierdaagsefeesten uitgroeien tot een voorbeeld en een `showcase' voor tal van duurzaamheidinitiatieven. Niet alleen voor grote evenementen als het gaat om duurzaamheid, maar ook om bruggen te slaan tussen diverse sectoren en het publiek dat bij de Vierdaagsefeesten betrokken is.
Het initiatief kwam tot stand tijdens de Dare2share Duurzaamheidweek in november 2010. Een van de speerpunten tijdens deze week, die georganiseerd was door Royal Haskoning, focuste op verduurzaming van de Vierdaagsefeesten. Tijdens deze bijeenkomst werd met name gekeken naar de Cradle to Cradle®-invalshoek. Teddy Vrijmoet, directeur van de Stichting Vierdaagsefeesten, was een van de deelnemers aan deze bijeenkomst. De uitwerking zoals nu is overeengekomen zal zich richten op verduurzaming in de breedste zin van het woord. Met deze samenwerking zullen de eerste ideeën verder worden uitgewerkt naar concrete plannen voor de Vierdaagsefeesten 2011.

Onlangs zijn gezamenlijk de eerste acties benoemd. Deze zullen nu verder worden uitgewerkt door een team van zes medewerkers van Royal Haskoning. Zo wordt er onder andere gekeken naar de mogelijkheden om van biologisch afbreekbaar afval duurzame energie te maken, gebruik van zonne-energie voor bewegwijzering en generatoren, en het verbreden van het draagvlak bij bezoekers, ondernemers, leveranciers en partners.

Teddy Vrijmoet (staand links): "Duurzaamheid is eigenlijk een kwalitatieve voorwaarde voor de organisatie van een evenement. Het is een mooie basis om vanuit te werken en vanuit te denken. Deze samenwerking past precies in ons streven. Hiermee kunnen we met duurzaamheid een brug slaan tussen bedrijven, ondernemers, experts en het publiek."

Hans Ruijs (zittend links): "De Vierdaagsefeesten is een uniek platform voor onze partners om duurzame ontwikkelingen praktisch te toetsen. Wij zijn bijzonder enthousiast over deze samenwerking met Royal Haskoning; de combinatie van ons evenement en hun enorme expertise moet leiden tot prachtige resultaten."

Frank Heemskerk (zittend rechts): "Royal Haskoning is graag partner van de duurzame Vierdaagsefeesten want daar komt alles in samen: onze historie in de stad, sportiviteit & gezelligheid en duurzaam ondernemen!"

Jan-Paul Kimmel, MVO-coördinator van Royal Haskoning, die de onderhandelingen heeft gevoerd met de Stichting Vierdaagsefeesten, zal binnen Royal Haskoning de activiteiten coördineren.

Jan-Paul Kimmel (staand rechts): "De Vierdaagsefeesten vormen een prachtig platform waarmee in een positieve setting een brede doelgroep bereikt kan worden. We willen iedereen uitdagen met de vraag: welke positieve footprint laat jij achter in Nijmegen?"