Gemeente Schagen

Koninginnedag met de trein?

Tijdens de Koninginnedag is in Schagen van alles te beleven. Bent u van plan naar een andere plaats te gaan en wilt u dit met de trein doen? Lees dan dit bericht. De NS heeft allerlei maatregelen genomen om de Koninginnedag met de trein goed te laten verlopen.

Aangepaste dienstregeling
De NS rijdt 30 april op sommige trajecten met een aangepaste dienstregeling. Kijk vooraf op www.ns.nl (opent in nieuw venster) om te zien wanneer de treinen rijden. Het zal druk worden op de stations, omdat veel mensen richting de grote steden zullen gaan. Om te voorkomen dat u lang bij de kaartjesautomaat moet wachten, raadt de NS u aan vooraf via internet een kaartje te kopen. Met dit digitale kaartje kunt u zo de trein in stappen.

Alcoholbeleid
NS voert dit jaar op Koninginnedag een streng alcoholbeleid. Op alle stations in Nederland en in alle treinen geldt vanaf 29 april 19.00 uur tot 1 mei 07.00 uur een alcoholverbod. Dit houdt in dat er geen alcohol verkocht wordt op de stations en het niet is toegestaan om alcoholische drank in de trein mee te nemen. NS zal reizigers controleren.

Naar Amsterdam
Wilt u naar Amsterdam, dan is het advies om op Amsterdam Sloterdijk over te stappen op de metro naar Amsterdam Zuid. Op deze manier kunt u gemakkelijk naar bijvoorbeeld het Museumplein of het Vondelpark. De NS raadt bezoekers aan via dezelfde weg terug te reizen als zij zijn gekomen.

De NS heeft samen met het GVB en de gemeente Amsterdam een flyer gemaakt, die bij alle NS-servicepunten in Nederland verkrijgbaar is. In deze flyer staan, naast een kaart van de stad waarop de verschillende locaties van de activiteiten staan, openbaar vervoerinformatie voor de terugreis. De flyer kunt u ook downloaden via www.ns.nl (opent in nieuw venster).