Gemeente Lingewaal


Lintjes in Lingewaal
Vlgnr. dhr. Mulders, mw. Looijen, burgemeester Van Ruijven, dhr. van Wijgerden, mw. De Boef, dhr. Van Maaren en dhr. Van Bommel

Op vrijdag 29 april heeft burgemeester Van Ruijven â Van Leeuwen zes inwoners van Lingewaal een Koninklijke Onderscheiding op kunnen spelden voor hun jarenlange vrijwillige inzet op verschillende gebieden.

Zo heeft dhr. W. Mulders uit Vuren zich sinds 1964 als vrijwilliger ingezet op het gebied van sport (voetbal), onderwijs, de Stichting Vluchtelingenwerk en natuurbeheer. Dhr. K. van Bommel uit Heukelum is sinds 1978 actief voor onder meer diverse Oranjeverenigingen, de N.H. Kerk in Heukelum, het behoud van monumenten en de restauratie van de jachthaven in Heukelum.
Dhr. M. van Maaren uit Herwijnen is actief geweest voor de muziekvereniging en is gedurende vele jaren voorzitter van de historische vereniging in Herwijnen en schrijver van twee boeken. Mw. M. Looijen uit Vuren heeft diverse activiteiten ontplooid ten behoeve van de Hervormde Kerk in Vuren, zoals leider van de zondagsschool en oprichter van de jeugdkerk. Mw. A. de Boef uit Spijk verleent sinds 1961 mantelzorg aan haar lichamelijk en licht verstandelijk gehandicapte zus. Allen zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Dhr. H.J. van Wijgerden uit Herwijnen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Naast zijn kerkelijke activiteiten liggen zijn verdiensten vooral bij de internationale hulporganisatie Dorcas, dat sociale hulp verleent in Oost-Europa aan mensen die niet meer in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. Hij organiseert en begeleidt hulptransporten en helpt ter plaatse bij projecten als de bouw van een kliniek in Oekraïne.