Gemeente Wieringen

Kampeerseizoen weer van start Caravan

Op 1 april jl. is het kampeerseizoen weer van start gegaan. Campers en caravans worden weer van de stalling gehaald om klaar gemaakt te worden voor de weekeinden en vakanties.

Daarbij staan de campers en caravans vaak langer dan drie achtereenvolgende dagen aan de openbare weg. Dit is binnen deze gemeente niet toegestaan. Ook een stukje verplaatsen helpt niet.

Dit verbod geldt niet alleen voor campers en caravans, maar ook voor aanhangers en grote containers die gebruikt worden bij een verbouwing of als opslag. Voor containers die langer dan drie achtereenvolgende dagen aan de openbare weg staan, dient u een vergunning aan te vragen. Voor campers, caravans en aanhangers is dit niet mogelijk.

Artikel 5:6 Kampeermiddelen e.a.


1. Het is verboden een voertuig dat voor recreatie of anderszins voor andere dan verkeersdoeleinden wordt gebruikt:

a. langer dan op drie achtereenvolgende dagen te plaatsen of te hebben op een door het college aangewezen weg, waar dit naar zijn oordeel buitensporig is met het oog op de verdeling van beschikbare parkeerruimte of schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente;

b. op een door het college aangewezen plaats te parkeren, waar dit naar zijn oordeel schadelijk is voor het uiterlijk aanzien van de gemeente.


2. Het college kan ontheffing verlenen van het in het eerste lid, aanhef en onder a, gestelde verbod.


3. Het in het eerste lid gestelde verbod geldt niet voor zover in het daarin geregelde onderwerp wordt voorzien door het Provinciaal wegenreglement of de Provinciale landschapsverordening. Â