Gemeente Baarn

Koninklijke onderscheidingen 29 april 2011

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Â

Vrijdagochtend 29 april 2011 zijn drie Baarnaars in het zonnetje gezet. De burgemeester van Baarn, jonkheer M.A. Röell, reikte bij de Algemene Gelegenheid van Koninginnedag een Koninklijke onderscheiding uit aan:

Â

Mevrouw J.J.M. van Velsen

Mevrouw B.J. Verkade

De heer J.G. Blok

Â

Allen wonen in Baarn en zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De uitreiking vond plaats in de Trouwzaal van het Baarnse gemeentehuis vanaf 10.00 uur.

Â


---


***************************

Â

Degenen, die een onderscheiding ontvangen, hebben zich in de afgelopen jaren op uiteenlopende gebieden zeer verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Hieronder volgt per gedecoreerde een korte beschrijving van de verdiensten.

Â

Mevrouw J.J.M. van Velsen (Joke, 58)

Mevrouw Van Velsen is vanaf 1976 lid van de Vogelwerkgroep Het Gooi en Omstreken. 27 jaar lang was zij bestuurslid en verantwoordelijk voor de excursies van de vereniging en vele andere zaken. Zij coördineerde als bestuurslid de circa 20 excursieleiders en was daarnaast actief betrokken bij vele andere verenigingsactiviteiten, zoals o.a. het uitvoeren van promotieactiviteiten met stands, het opzetten van verschillende tentoonstellingen, het organiseren van de bijdrage van de Vogelwerkgroep aan de eerste Nationale Trekteldag met Vogelbescherming, het organiseren van SVN dagen (Samenwerkende Vogelwerkgroepen in Noord-Holland), het typen van het verenigingstijdschrift, organiseren van lustrumactiviteiten, opvangen van nieuwe leden, activeren van leden, werven van nieuwe leden en het aantrekken van bestuursleden, organiseren van ledenwerkcontactavonden en het onderhouden van externe contacten voor de vereniging.

>>Â

Mevrouw B.J. Verkade (Bea, 66)

Mevrouw Verkade was van1983 tot 1997 wekelijks bijrijdster op de plaatselijke ouderenbus. Van 1985 tot 2000 was zij vele uren per week actief als gastvrouw en daarna als hoofd van de gastvrouwen/gastheren en huishoudelijke zaken binnen Dienstverleningscentrum De Leuning. Daarnaast maakte zij deel uit van de Activiteitencommissie.

Sinds 2003 vervult zij taken voor het secretariaat van de Plaatselijke Regelingscommissie Avondvierdaagse. Vanaf de start van het Alzheimercafé in 2005 tot heden is zij daar als vrijwilliger actief en van 2005 tot 2008 was zij tevens bestuurslid van Alzheimer Nederland, afd. Amersfoort e.o. In 2002 heeft zij zich â samen met haar echtgenoot â enkele maanden als vrijwilliger ingezet voor verslaafden op de Nederlandse Antillen. Sinds 2003 zet zij dit vrijwilligerswerk voort bij Stichting De Hoop die hulp biedt aan kinderen, tieners en volwassenen met verslaving en psychische en psychosociale problemen. Daarnaast was zij ook nog enkele jaren presidente van de vrouwenvereniging en tien jaar leidster van de kleine jeugdvereniging van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt).

Â

De heer J.G. Blok (Hannes, 76)

De heer Blok vervult al 45 jaar lang een zeer actieve rol binnen de lokale voetbalsport. Van 1965 tot 1991 was hij een actief vrijwilliger bij bvv Baarn (tegenwoordig SV Baarn) en vanaf 1991 tot op heden besteedt hij dagelijks vele uren als vrijwilliger bij voetbalvereniging Eemboys. Hij was tevens mede-initiatiefnemer tot de oprichting van deze club. Zijn werkzaamheden voor de club zijn o.a. : wedstrijdsecretaris Senioren, ontvangen van gasten en officials, gereed maken van de velden voor de wedstrijden, zoals lijnen trekken etc., onderhoud & schoonmaken van gebouwen, terreinen en materialen, actief benaderen van sponsoren etc. Hij wordt gezien als het boegbeeld van de club.

Â

Â