Politie Brabant-Noord

Controle Samen tegen Inbrekers

District Meierij, 29-04-2011

Heusden

De politie heeftop donderdagavond 28 april 2011een controle gehouden in Heusden. Deze controle maakt onderdeel uit van het offensief tegen woninginbraken. Op deLaagstraatwerden in totaal603voertuigen gecontroleerd. Daarbij werden burgers vooral gewezen op preventieve maatregelen, die ze kunnen nemen met betrekking tot woninginbraken. Tevens werd een persoon gecontroleerd die voldeed aan het signalement van een dader van een recente woninginbraak. De politie is een onderzoek naar diens mogelijke betrokkenheid bij die inbraak gestart.

Naast deze preventieve controle werden in diverse wijken in de gemeente Heusden door burgervrijwilligers en politie wijkcontroles gehouden. Daarbij werden door de oplettende wijkagent vier mannen uit Tilburg gecontroleerd, die hun aanwezigheid in de gemeente Heusden niet konden verklaren. Uit de politiesystemen bleek dat deze vier personen meerdere malen met politie en justitie in aanraking waren gekomen o.a. voor woninginbraken. Zij zijn gewaarschuwd dat ze in de gaten worden gehouden.

Bij de controle inHeusdenwerden zeven politieagenten en negen burgervrijwilligers ingezet.

's-Hertogenbosch- Tijdens een controle in het kader van Samen tegen inbrekers, werd op donderdag 28 april tussen 18.30 en 20.00 uur een controle gehouden op de Jan Olieslagersstraat. Er werden circa 75 automobilisten aangesproken en geattendeerd op inbraakpreventietips.

Daarnaast was er een 19-jarige Bosschenaar, die nog vlug iets verstopte, voordat hij de controle in reed. Zijn auto werd gecontroleerd en daarin lag divers inbrekersgereedschap. Hij is met een waarschuwing weggestuurd. Tevens reed er een 22-jarige Bosschenaar de controle in met een snorfiets. Hij reed zonder rijbewijs en kreeg hier een bekeuring voor.

Tussen 20.30 uur en 22.00 uur hebben drie burgervrijwilligers, samen met twee wijkagenten door de wijk gesurveilleerd. Hier zijn geen bijzonderheden uit voortgekomen.

Offensief Samen tegen inbrekers

Deze controles zijn gehouden in het kader van een speciaal offensief tegen woninginbraken. De politie is de komende maanden dan ook extra alert op woninginbrekers. Van het extra in de gaten houden van de bij de politie bekende inbrekers tot extra surveillance in wijken, waar veel wordt ingebroken.

Oproep aan inwoners

Ziet u iets verdachts in uw omgeving? Een vreemde auto, vreemde personen of een andere situatie die u niet vertrouwt? Noteer dan zoveel mogelijk details en bel direct de politie. Bij noodsituaties of heterdaad kunt u het alarmnummer 112 bellen. Bij zaken die minder dringend zijn, belt u 0900-8844 (lokaal tarief) of als 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Preventie

Uw huis overhoop gehaald? Uw dierbare sieraden en foto's weg? Geen flatscreen meer aan de muur? Geen veilig gevoel meer in uw eigen huis?

U kunt zelf maatregelen nemen om de kans op ongenode gasten te verkleinen. Zorg voor degelijk hang- en sluitwerk en laat de woning goed afgesloten achter als u weggaat. De website www.samentegeninbrekers.nl, geeft actuele informatie. Het maakt inzichtelijk hoe een inbreker de keuze maakt bij welk huis in te breken. Wat is hengelen, gaatjes boren en flipperen? En belangrijker; hoe maakt u het inbrekers moeilijker? Op deze site is nieuws te vinden over de acties van de politie, maar ook algemene preventietips en andere wetenswaardigheden over woninginbraken. Elke week worden de inbraken van de week ervoor in een overzichtelijke kaart op de site aangeboden. We zijn ook te volgen op Twitter via www.twitter.com/tegeninbrekers.