Gemeente Kaag en Braassem

Lintjesregen Kaag en Braassem 2011



Op donderdag 29 april 2011 heeft burgemeester Van der Velde-Menting, de versierselen behorend bij het Lidmaatschap in de Orde van Oranje-Nassau uitgereikt aan de volgende personen:

Â

De heer T.M.C. Verhaar De heer T.M.C. Verhaar
De heer Verhaar heeft tijdens de laatste bestuursvergadering in 2010 afscheid genomen als voorzitter van Plantaris, waar hij 16 jaar lang actief is geweest. Naast de normale bestuurszaken zoals vergaderen, representatiebezoeken en contacten onderhouden met sponsors en gemeente heeft de heer Plantaris zich in al die jaren ook ingezet voor heel veel andere zaken zoals de website. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat de Braassemloop een jaarlijks onderdeel is geworden van het Zorg en Zekerheidcircuit. De onderliggende kracht van de inzet van de heer Plantaris en zijn manier van leiding geven waren relativerend en positief.

Â

Mevrouw A.P. van Es-L'Ami Mevrouw A.P. van Es-LâAmi Mevrouw van Es-LâAmi is sinds 1971 lid van de Zwem- en Poloclub Alkemade en vormt al 40 jaar de ruggengraat van de vereniging. Vanaf het begin heeft mevrouw van Es-LâAmi het wedstrijdsecretariaat voor haar rekening genomen voor zowel de zwem- als de poloafdeling. Ook is mevrouw Van Es-LâAmi jurylid waardoor ze de nodige zaterdagavonden in het zwembad doorbrengt om wedstrijdformulieren en consumpties voor de scheidsrechters en
juryleden te verzorgen. Verder regelt mevrouw Van Es-LâAmi een en ander voor het clubblad, int ze de contributies en organiseert ze de zwemvierdaagse.

Â

De heer H.J. Hoogenboom De heer H.J. Hoogenboom De heer Hoogenboom heeft in 1982 de Modelbouwvereniging opgericht in Woubrugge en is tot 1997 penningmeester van deze vereniging geweest. De heer Hoogenboom heeft 21 jaar lang vrijwilligerswerk verricht voor de Katholieke Kerk in Woubrugge. Daarnaast heeft de heer Hoogenboom een adviserende rol gespeeld voor het verplaatsen van de kerktoren naar de Algemene begraafplaats in Woubrugge. De heer Hoogenboom is sinds 1997 voorzitter van de Oranjevereniging Woubrugge. Hij is altijd in touw om activiteiten goed te laten verlopen. Ook de ouderen worden niet vergeten door de heer Hoogenboom. Ieder jaar op 30 april wordt door hem een koffieconcert en
klaverjasavond georganiseerd.

Â

Mevrouw C.M.E. Zoet - de Jeu Mevrouw C.M.E. Zoet-de Jeu Mevrouw Zoet-de Jeu speelt sinds 1965 toneel bij Toneelvereniging Theodulfus te Oude Wetering, waar ze al vanaf 1969 het gehele secretariaat op zich neemt. Mevrouw Zoet-de Jeu schildert daarnaast het decor, verzorgt de kleding en vervangt, bij afwezigheid, de souffleur. Ook collecteert mevrouw Zoet-de Jeu al meer dan 25 jaar voor de Anjeraktie. Ze zet zich daarnaast vanaf 1988 in voor Burenhulp, brengt bezoeken aan mensen die zich eenzaam voelen en is al jaren werkzaam bij OTDO (Ondersteuning Service bij Dementerende Ouderen) om ervoor te zorgen dat ook deze mensen niet vergeten worden.

Â

De heer C.J.M. Bakker De heer C.J.M. Bakker
De heer Bakker is sinds 1964 lid van tafeltennisvereniging De Treffers, waar hij vanaf 1974 deel uitmaakt van het bestuur. De heer Bakker heeft meerdere bestuursfuncties bekleed, waaronder die van voorzitter, secretaris, penningmeester en bestuurslid technische zaken. Ondanks dat de heer Bakker in 2007 zijn taken heeft neergelegd, is hij nog steeds nauw betrokken bij de vereniging. Zo is hij nog regelmatig aanwezig bij bestuursvergaderingen en gaat hij nog steeds mee naar de vergaderingen van de Nederlandse Tafeltennis Bond. Daarnaast valt hij, indien nodig, in voor een trainer of begeleider van het jeugdteam.

Â

De heer G.P.M. de Koning De heer G.P.M. de Koning De heer De Koning is sinds 1978 secretaris en penningmeester van voetbalvereniging DOSR te Roelofarendsveen. De heer de Koning adviseert het bestuur hoe een gezonde vereniging te kunnen zijn en te kunnen blijven. De heer de Koning zet hierbij de ervaring in die hij opgedaan heeft in zijn functie van commissaris bij de plaatselijke Rabobank en zijn functie in de financiële commissie bij de KNVB.

Â

Mevrouw A.H.M. van Berkel - Van Haestregt Mevrouw A.H.M. van Berkel-Van Haestregt
Mevrouw van Berkel-van Haestregt viert in 2011 haar 35-jarig jubileum bij Toneelvereniging St. Pancratius. Mevrouw Van Berkel bekleedt al meer dan 20 jaar een bestuursfunctie binnen de toneelvereniging. Ook is mevrouw Van Berkel actief binnen diverse commissies, zoals de redactie en de technische commissie. Daarnaast zorgt ze ervoor dat het clubblad bezorgd wordt bij de leden en is ze veel bezig met de voorbereidingen van ieder Open Toernooi Alkemade. Naast haar inzet voor de tennisvereniging is mevrouw van Berkel van 1981 tot 1989 bestuurslid geweest van Stichting Dorpshuis De Alkeburcht te Roelofarendsveen.

Â

De genodigden zitten bij elkaar aan de raadstafel De gedecoreerden met de burgemeester Â