Gemeente Veere


Nieuws

Lintjesregen in de gemeente Veere

In de gemeente Veere zijn dit jaar 8 mensen gedecoreerd.

Burgemeester van der Zwaag heeft de Koninklijke onderscheidingen op 3 locaties uitgereikt.

Als eerste zijn er om 9.00 uur Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt in het Stadhuis Veere aan:
Mevrouw N. Meijers-Christiaanse (Serooskerke)
Mevrouw Meijers geeft sinds 1959 gymnastiek en jazzlessen bij Sportvereniging Serooskerke. Daarnaast organiseert zij de jaarlijkse uitvoering. Mevrouw Meijers is tevens medeorganisator van regionale deskundigheidsbevorderingscursussen en lid van de werkgroep 'Bewegen op Muziek'.
Mevrouw Meijers-Christiaanse is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

De heer K.J. Minderhoud (Westkapelle)
De heer Minderhoud is sinds 1991 betrokken bij de KNRM. Hij is o.a. opstapper en plaatsvervangend schipper geweest. Op dit moment is hij actief als schipper en vuurleider.
De heer Minderhoud is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

De heer A. van Vlaanderen (Koudekerke)
De heer Van Vlaanderen is bestuurslid van CNV Electra, afd. Zeeland, Ouderling van de Gereformeerde Kerk Koudekerke en gemeenteraadslid voor het CDA gemeente Valkenisse geweest.
In 1991 is de heer van Vlaanderen begonnen als vrijwilliger voor de Stichting Personen Alarmering Zeeland. Hij houdt zich bezig met het plaatsen van het personenalarm, het geven van instructie en het oplossen van storingen. Daarnaast is de heer Van Vlaanderen Vrijwilliger bij de Stichting Werkt voor ouderen. Hij verzorgt een dagbehandeling psygogeriatrie voor mensen die lijden aan een vorm van dementie.
De heer Van Vlaanderen is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

Vervolgens reikte de burgemeester om 10.30 uur 4 Koninklijke Onderscheidingen uit op Landgoed Overduin, Dunoweg 4 te Oostkapelle aan:
De heer J. Jobse (Oostkapelle)
De heer Jobse is sinds 1954 actief voor de Gereformeerde Kerk Oostkapelle. Zo is hij actief als organist en belast met het onderhoud van het orgel. Verder is hij voorzitter van de taakgroep eredienst, mede-oprichter en voorzitter van de evangelisatiecommissie en mede-oprichter van het koor 'Oostkappel zingt' en begeleid hij het zingen in zorgcentrum Simnia in Domburg. Ook is de heer Jobse ouderling geweest. Tenslotte is de her Jobse mede-organisator van de avondvierdaagse in Oostkapelle.
De heer Jobse is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

De heer S.J. Lous (Oostkapelle)
De heer Lous is actief geweest als bestuurslid voor het CHU, en later CDA, gemeenteraadslid van de gemeente Domburg, voorzitter van de Zeeuwse Ringrijdersvereniging, medeoprichter en bestuurslid van Stichting de Zeeuwse Inspan, bestuurslid KWPN, werkgroep CROW, bestuurslid Zeeuws biologisch museum en als voorzitter van de dorpsraad Oostkapelle. Verder heeft de heer Lous diverse functies vervuld voor de PKN gemeente Oostkapelle. Op dit moment is de heer Lous actief als bestuurslid voor de Stichting Buitenplaats Westhove, als voorzitter van de Stichting werkend trekpaard Zeeland en als lid van de ledenraad Rabobank Walcheren/ Noord-Beveland.
De heer Lous is benoemd tot RIDDER in de Orde van Oranje Nassau.

De heer C. Sohier (Grijpskerke)
De heer Sohier zet zich in als vrijwilliger voor tennisvereniging Mariekerke als lid van de onderhoudscommissie. Verder is hij bestuurslid bij de Oranjevereniging Grijpskerke en vervult hij de rol van Sinterklaas bij de jaarlijkse intocht van Sinterklaas. Tenslotte is hij actief als bestuurslid van de Stichting Bazaar Grijpskerke. De heer Sohier is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

De heer J.J. Zuijdervliet (Oostkapelle)
De heer Zuijdervliet is bestuurslid van een overkoepelend schoolbestuur in Alphen aan den Rijn geweest. Verder is de heer Zuijdervliet actief geweest als gezinsbegeleider. Op dit moment is de heer Zuijdervliet actief als humanistisch uitvaartbegeleider en voorzitter van de Regionale werkgroep Humanistische uitvaartbegeleiding Zeeland. Tevens is de heer Zuijdervliet voorzitter van de klachtencommissie Personeel van Emergis, bestuurslid van de vrijmetselarij te Middelburg en voorzitter van bridgeclub Valkenisse.
De heer Zuijdervliet is benoemd tot LID in de Orde van Oranje Nassau.

Tot slot reikte de burgemeester in het Badpaviljoen in Domburg om 11.45 uur een Koninklijke Onderscheiding uit aan:
De heer F. van der Meijden (Koudekerke)
De heer Van der Meijden zet zich sinds het begin van de jaren '70 in voor Popmuziek in Nederland. Hij startte EXIT in Rotterdam, een podium voor beginnende bands. Vervolgens werd de heer Van der Meijden manager van CCC (Doe Maar), Het Goede Doel, Flairck en De Dijk. In 1997 werd de heer van der Meijden manager van Bløf. Tevens was de heer van der Meijden de grote aanjager achter het project Umoja. Dit resulteerde uiteindelijk in de oprichting van het Umoja klimaat- en ontwikkelingsfonds. De heer Van der Meijden is bestuurslid van dit fonds. Tevens is de heer Van der Meijden bestuurslid van de Stichting Bhutan en partners en als adviseur betrokken bij Eco-pop en één van de initiatiefnemers van Concert @ Sea op de Brouwersdam. De heer Van der Meijden is benoemd tot OFFICIER in de Orde van Oranje Nassau.