Gemeente Zijpe


Tineke Schilder ontvangt Koninklijke Onderscheiding


Het was rond 10.00 uur een drukte van belang in het gemeentehuis van Zijpe. Vele gasten waren naar het gemeentehuis gekomen om de plechtigheid bij te wonen. Voormalig raadslid/wethouder Tineke Schilder werd Koninklijk onderscheiden. Zij is nu Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nadat een ieder had plaatsgenomen in de raadszaal, heette burgemeester Marian Dekker, de familie Schilder, vrienden en bekenden van harte welkom. Een bijzondere dag. Want de dag voor Koninginnedag worden Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. In haar toespraak memoreerde de burgemeester het belang van vrijwilligers. Tineke hoort daar zeker bij, want Tineke kreeg de onderscheiding vooral voor haar vrijwilligerswerk dat zij al sinds 1978 doet.

KO Tineke Schilder Â

In diverse functies en bij een grote hoeveelheid organisaties is Tineke actief of actief geweest. Je komt haar op vele terreinen tegen als bestuurslid, secretaris of voorzitter. Het besturen zit haar in het bloed. Deze diversiteit komt tot uitdrukking op sportief gebied voor De Sporthal in ât Zand of bij tafeltennisvereniging DOKO. Maar haar betrokkenheid bij het welzijn van de mensen is zo mogelijk nog groter. Denk aan het tot stand brengen van de Seniorenraad, de Seniorenbus, Tafeltje-Dekje, het Noodfonds Zijpe. Verder was zij een aantal jaren vice-voorzitter van de Muziekvereniging Zijpe.
Maar zij is nog steeds actief. Zij is secretaris van de Vereniging voor Kleine Kernen in Noord-Holland, voorzitter van de Parochiële Charitatieve Instelling, voorzitter van de Beheersstichting Huize van Strijen en secretaris van de Melchiorstichting. En niet te vergeten; al sinds 1994 bestuurslid van het CDA Zijpe.
Kortom een terecht verleende Koninklijke Onderscheiding. Â

KO Tineke Schilder

KO Tineke Schilder KO Tineke Schilder

KO Tineke Schilder KO Tineke Schilder