Gemeente Gennep


Persberichten

Vitale Vaas voor stadsgids Gennep
Stadsgids Willy Michels ontvangt zaterdag 16 april bij de start van de wandeling een Vitale Vaas. Wethouder Arnold Jansen reikt deze aan hem uit, omdat Michels zich al jaren met passie inzet voor de promotie van Gennep als vitale vesting.

Michels brengt de geschiedenis en cultuur van Gennep onder de aandacht bij groepen wandelaars. Als vrijwilliger verzorgt hij tientallen stadswandelingen per jaar. Door dit werk attendeert hij bezoekers en inwoners op de bezienswaardigheden in de stad. Geboren en getogen in Gennep, heeft de voormalig warme bakker alle kennis in huis om elke rondleiding uniek te maken. Samen met collega Piet Poelen heeft hij nieuwe wandelroutes bedacht en bestaande routes doorontwikkeld.

Vitale Vaas
De Vitale Vaas is door het gemeentebestuur van Gennep in het leven geroepen om organisaties en personen die initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan de vitaliteit van Gennep te bedanken. De uitgereikte vaas is gemaakt door keramist Geert Jacobs. Het ontwerp behelst zijn persoonlijke impressie van Gennep als vitale vesting. De vaas die is uitgereikt aan Michels is het zesde exemplaar. Filmmaker Silvertand, de Torenstichting, de organisatoren van de Pleinfeesten en Summmertime en de werkgroep 65 Jaar Bevrijd gingen hem voor.