Politie Amsterdam-Amstelland

Gemaskerde overvaller buschauffeur op internet

Op www.depolitiezoekt.nl is een gemaskerde overvaller van een buschauffeur gezet. Op de videobeelden is de stem van de man duidelijk te horen. Het gaat om een overval die op woensdag 23 maart plaatsvond op een buschauffeur van nachtbus 363 bij een bushalte aan de Vorticellaweg in Amsterdam-Noord.

Mes
De bus was de bewuste woensdag onderweg vanuit de Molenwijk naar het Centraal station en maakte een stop op de Vorticellaweg. Op de halte staat een man, de latere overvaller, die aangeeft mee te willen rijden. De buschauffeur stopt en terwijl de man instapt ziet hij dat de man iets donkers voor zijn gezicht heeft en een mes in zijn handen vasthoudt. Hij eist geld en wil ook de portemonnee en gsm van de chauffeur. De bestuurder geeft zijn geldla en portemonnee af. De overvaller loopt de bus uit en rent richting de Stentorstraat.

Ook op YouTube
De beeld- en geluidsfragmenten zijn ook op www.YouTube.com/politieaa te zien. Het is de eerste keer dat de politie en het Openbaar Ministerie opsporingsberichtgeving op het speciale YouTube-kanaal plaatst.

Tips
De recherche vraagt getuigen die menen het stemgeluid te herkennen in combinatie met het signalement om zich te melden. Dit kan via het tipformulier op de site www.depolitiezoekt.nl of door bellen met de politie in Amsterdam-Amstelland via 0900-8844. Anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

» www.depolitiezoekt.nl
» www.YouTube.com/politieaa


____________________