Rode Kruis Vlaanderen

F.C. De Kampioenen steunen de Rode Kruissticker 2011

Vanaf 28 april om 15u00 staan de vrijwilligers van Rode Kruis-Vlaanderen weer paraat voor hun jaarlijkse stickerverkoop. Niemand minder dan F.C. De Kampioenen steunen dit jaar de 14-Daagse van het Rode Kruis. De opbrengst van de stickerverkoop wordt integraal gebruikt om de activiteiten van de 254 lokale Rode Kruisafdelingen te bekostigen.

Help de Rode Kruisafdeling in uw buurt!
Van 28 april tot 12 mei gaan in heel Vlaanderen de Rode Kruisvrijwilligers de straat op om Rode Kruisstickers te verkopen. De sticker kost 5 euro en de opbrengst gaat integraal naar de 254 lokale Rode Kruisafdelingen. Voor hen is de stickerverkoop namelijk de belangrijkste inkomstbron. Met het geld kunnen zij hun dagelijkse werking financieren: ze kopen er materiaal mee aan zoals rolstoelen, draagberries, krukken of een nieuwe ziekenwagen, én ze kunnen er gratis eerste hulpopleidingen door geven aan de Vlaamse bevolking en andere vrijwilligers. Door een sticker te kopen zorgt u er dus mee voor dat de Rode Kruisafdeling in uw buurt altijd paraat is om mensen in nood te helpen!

Aftrap door F.C. De Kampioenen & Frank De Bleeckere Dit jaar verlenen de acteurs van F.C. De Kampioenen hun steun aan de Rode Kruissticker. Na meer dan 20 jaar houdt de reeks op te bestaan, maar de Kampioenen blijven verder leven in de stripverhalen van Hec Leemans, die ook de Rode Kruissticker ontwierp. De acteurs gaven op 27 april zelf de officiële aftrap voor de start van de jaarlijkse stickerverkoop, op de terreinen van KFC Muizen (nabij Mechelen). Onder meer Marijn Devalck, Ben Rottiers, Danni Heylen, Johnny Voners en Herman Verbruggen waren tijdens de voorstelling aanwezig. Het officiële fluitsignaal werd gegeven door niemand minder dan topscheidsrechter Frank De Bleeckere! Markske (rol van Herman Verbruggen) helpt dit jaar het Rode Kruis met het zoeken naar vrijwilligers én stickerverkopers. âAls sterreporter van Radio Hallo wil ik helpen van de stickerverkoop een klinkend succes te makenâ zegt Markske. Op die manier kunnen de échte kampioenen van het Rode Kruis nog meer mensen helpen.â

Tombola: meer dan 75.000 euro aan prijzen!
Aan de Rode Kruissticker is tevens een tombola verbonden met een prijzenpakket met een waarde van meer dan 75.000 euro. De prachtige prijzen omvatten 2 wagens van Å koda (de nieuwe Å koda Roomster en de nieuwe Å koda Fabia Combi), 33 Comfort Plus weekendverblijven in het vakantiepark Molenheide en maar liefst 500 geschenkbonnen van C&A.

Alle nuttige informatie over de Tombola is vermeld op de achterzijde van de Rode Kruissticker. Geïnteresseerden kunnen op zoek gaan naar een leuke activiteit als vrijwilliger via de website www.wordvrijwilliger.be.

Mechelen, 27 april 2011

Rode Kruis-Vlaanderen

Motstraat 40
2800 Mechelen

Tel: 015 44 33 22
Fax: 015 44 33 11
E-mail: info@rodekruis.be

IBAN: BE28 0960 0000 9620
BIC: GKCCBEBB