Interprovinciaal Overleg (IPO)


Spoeddebat OV-Chipkaart: PVV verbaast met verworpen motie

29 april 2011

De PVV heeft de Tweede Kamer verrast in het spoeddebat over het uitzetten van de strippenkaart in Zuid-Holland door een eerder verworpen motie opnieuw in te dienen.

In de motie verzoekt de PVV om te stoppen met de uitrol van de chipkaart en de strippenkaart in heel Nederland in te voeren. Ook dit laatste zorgde voor veel verbazing omdat in Amsterdam en Rotterdam de strippenkaart al een jaar niet meer geldig is. Alle partijen waren ontstemd over de handelswijze van de PPV en spraken van "een debat voor de buhne".

De verbazing werd nog groter toen bleek dat de PVV geen dekking wilde zoeken voor het voorstel. Per motie stelde de PVV ook voor om eventuele claims die hieruit zouden voortkomen richting Rijk door te schuiven naar Trans Link Systems. Dit verleidde VVD-Kamerlid Aptroot tot de uitspraak dat de minister de claims beter kon doorsturen naar de partij(en) die de motie steunen.

Ook een motie van SP om de rose strippenkaart te behouden voor groepsreizen haalde het niet.
Dossier:
Mobiliteit

Heeft u een vraag of op een opmerking over dit bericht? Neemt u dan contact op met de afdeling Communicatie: Communicatie@ipo.nl of 070 888 1294