Gemeente IJsselstein


Lintjes in IJsselstein

Burgemeester Van den Brink heeft vijf IJsselsteiners verrast met een Koninklijke onderscheiding.

Burgemeester Van den Brink is er trots op deze vrijwilligers in het zonentje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor onze stad. De verdiensten liggen op maatschappelijk, kerkelijk en cultureel terrein.

Onderstaande inwoners hebben een Koninklijke onderscheiding ontvangen:

11.04.30 Lintjesregen Lid in de Orde van Oranje Nassau: o De heer J.G.J. Goes
o Mevrouw D.M. van der Heiden-Slingerland
o De heer G. van der Schoor
o De heer M. Verheul
o De heer P.A.G. de Wit

v.l.n.r. de heren Goes, mevrouw Van der Heiden, burgemeester van den Brink, de heer Van der Schoor, de heer Verheul en de heer De Wit

De heer J.G.J. Goes
De heer Goes was van 1989 tot en met 2009 bestuurder van AxionContinu en haar rechtsvoorgangers. Daarnaast is hij als penningmeester/voorzitter verbonden aan de BOKA, Stichting Odilafonds en een drietal steunstichtingen (Stichting Vrienden van Isselwaerde, Stchting Vrienden van de Schutse en Stichting A&C van Kippersluis). Al deze stichtingen ontplooien activiteiten om het leven van mensen in een moeilijke fase van hun leven te veraangenamen. Ook is de heer Goes hulpkoster van de St. Nicolaas Parochie, bestuurslid van de IJsselsteinse Bridgeclub en penningmeester van de Reanimatiestichting IJsselstein.

Mevrouw D.M. van der Heiden - Slingerland
Mevrouw Van der Heiden is Koninklijk onderscheiden voor haar activiteiten sinds 1981 t.b.v. collectes voor diverse goede doelen en haar activiteiten op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, kerkelijk leven, mantelzorg, buurtcohesie en cultuur, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving.

De heer G. van der Schoor
De heer Van der Schoor is reeds vijftig jaar actief als kerkorganist. In deze jaren heeft hij wekelijks, vaak in meerdere diensten, in verschillende kerken diensten en koren begeleid. Ook was hij gedurende 10 jaar als penningmeester verbonden aan de Stichting Asielzoekerscentrum Krimpen a/d IJssel. Ook is decorandus sinds 1992 als lid en penningmeester verbonden aan de Oratoriumvereniging Sursum Corda in Rotterdam.

De heer M. Verheul
De heer Verheul zet zich sinds 1991 in als lid van de vrijwillige brandweer in IJsselstein. De heer Verheul heeft de rang van "Onderbrandmeester".

De heer P.A.G. de Wit
De heer De Wit is sinds de jaren tachtig als vrijwilliger actief: penningmeester bij achtereenvolgens de school voor het speciaal onderwijs De Wenteltrap, bibliotheek Het Goede Boek en de regionale bibliotheek Lek & IJssel, Stadsmusuem IJsselstein en de Stichting Yselvaert.