Gemeente Alphen aan den Rijn

naar een nieuw begin

Samen op Weg naar een nieuw begin

In het bijzijn van leerlingen, medewerkers, ouders en andere geïnteresseerden sloeg wethouder Michel du Chatinier donderdag de eerste paal van het nieuwe schoolgebouw van SCOPE basisschool Samen op Weg. Vanaf 14.30 uur was het feest op de Prinses Irenelaan in Alphen aan den Rijn. Op de uitnodiging stond een tekening van de droomschool van Nikki, een leerling uit groep 4 van Samen op Weg.

Met bouwhelm en al liepen de leerlingen naar de bouwplaats. Na een welkomstwoord van directeur Maddy Keizer brachten de leerlingen een vrolijk bouwlied ten gehore. Vervolgens sprak de wethouder alle leerlingen toe. Michel du Chatinier: Het is een heel bijzonder moment, want zon gebouw gaat heel lang mee. Aan het oude gebouw, dat straks verdwijnt, hebben velen herinneringen. In dit nieuwe gebouw moeten de herinneringen nog worden gemaakt. Het slaan van deze eerste paal is de eerste. Aan de wethouder de eer om deze eerste paal de grond in te slaan, geassisteerd door Kyarash. Een leuk gezicht, want de paal was helemaal versierd door alle leerlingen en juffen. Toen de paal volledig in de grond zat, brak onmiddellijk de zon door. Een bijzonder moment!

Nieuwe school, nieuw logo
Om de frisse start voor Samen op Weg helemaal compleet te maken, werd vanmiddag ook het nieuwe logo van de basisschool onthuld. In totaal hebben zeven leerlingen, van elke groep één, iets gedaan. Kyarash hielp met het slaan van de eerste paal, kleuters Dewi en Gianni brachten op een mooi kussen de vlag met het nieuwe logo naar de vlaggenstok toe en Rory en Xin hielpen mee met het hijsen van de vlag. Tot slot bedankten Collin en Noah de wethouder met een presentje voor zijn aanwezigheid en wensten de aannemer succes met de bouw van de school.

De kinderen kregen na de viering een zuurstok mee naar huis, als symbool voor de eerste paal. Verwachting is dat het nieuwe schoolgebouw in maart/april 2012 in gebruik wordt genomen. In het nieuwe schoolgebouw neemt ook peuterspeelzaal, de voorschool Springplank van SKA, zijn intrek.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn