Interbrew


Marc Höcher pakt laatste Bronzen Stier

Zeist, 29 april 2011 - Mede dankzij zijn goede spel in de vierde periode maakte Marc Höcher onlangs een transfer naar ADO Den Haag. Ook het Jupiler League-publiek kon zijn prestaties in de laatste periode van het seizoen waarderen. De 26-jarige aanvaller van Helmond Sport werd verkozen tot beste speler en sleepte daarmee de laatste nog te vergeven Bronzen Stier van dit seizoen in de wacht.

Maar liefst 40% van het Jupiler League-publiek vond Höcher de beste in de vierde periode. Daarmee liet de geboren Almeloër nummer twee Derk Boerrigter ruim achter zich. De aanvaller van RKC Waalwijk ontving 27% van de stemmen. Diens ploeggenoot Donny de Groot eiste de derde plaats op met 20% van de stemmen. De gedeelde vierde plaats werd een prooi voor Tom van Hyfte (MVV) en Arne Slot (FC Zwolle). Zij verzamelden beiden 6,5% van de stemmen.

Höcher vond in de vierde periode viermaal het net voor Helmond Sport, dat zich opmaakt voor de Jupiler Play-Offs. Na vier seizoenen bij de Brabantse club zal dat het laatste kunstje worden van de ex-speler van Heracles Almelo in Helmond. De komende twee jaar is de vleugelspeler verzekerd van Eredivisie-voetbal bij ADO Den Haag.

Met de bekendmaking van Höcher als winnaar van de Bronzen Stier voor beste speler van de vierde periode, is de laatste Bronzen Stier van dit seizoen vergeven. In een eerder stadium werd al bekend dat RKC Waalwijk (ploeg), Ruud Brood (RKC, trainer), Wouter de Vogel (Telstar, talent) en Mark de Vries (sc Cambuur, topscorer) de overige stieren van de vierde periode in de wacht sleepten.

De Jupiler League is nu in afwachting van de Gouden Stier-verkiezingen. Op maandag 9 mei worden de prijzen uitgereikt tijdens een gala in het Amsterdamse Panama.