Politieberichten Gooi- en Vechtstreek


Voorkom woninginbraken tijdens de vakantie

Gooi en Vechtstreek, 29-04-2011 o Veelal wordt tijdens vakanties ingebroken. Ook in de regio Gooi en Vechtstreek is tijdens de Voorjaarsvakantie en Pasen gebleken dat er in deze regio werd ingebroken bij mensen die op vakantie waren. Het Woninginbrakenteam van de politie Gooi en Vechtstreek waarschuwt de inwoners van de regio dan ook met het oog op de Meivakantie.

Bij het beveiligen van woningen spelen zowel technische maatregelen als het gedrag van bewoners een grote rol. Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren verkleint de kans op inbraak aanzienlijk maar ook buren op elkaars huis laten passen is een effectieve maatregel. Het is belangrijk de woning een bewoonde indruk te geven.

Enkele tips

- Geef familie, goede buren en vrienden door waar en wanneer de vakantie is. Zorg dat ze de vertrek- en aankomsttijden kennen en in geval van nood de woning binnen kunnen.


- Vraag buren af en toe op de oprit te parkeren.


- Voorkom een overvolle brievenbus. Vraag de huisoppas of buren deze te legen.


- Sluit alle ramen en deuren grondig en verberg de sleutels en reservesleutels hiervan.


- Berg ladders en tuinmaterialen goed op.


- Laat planten binnen en de tuin verzorgen.


- Gebruik schakelklokken om verlichting aan te laten gaan.


- Kenmerk waardevolle spullen zodat ze bij diefstal terug te vinden zijn.


- Schaf een kluis aan voor dure en persoonlijke spullen.


- Leg nooit reservesleutels onder de mat of in bloempotten.


- Zorg dat er van buiten geen waardevolle spullen zichtbaar zijn.


- Draai de voor- en achterdeur op het nachtslot.


- Vermeld de vakantieperiode niet op een antwoordapparaat.

Sociale media
Inbrekers kijken niet alleen door het raam of bewoners thuis zijn. Sociale media zijn een belangrijke inspiratiebron voor inbrekers om te checken wie er met vakantie is. Vermeldingen op netwerken als Twitter, Hyves en Facebook worden sterk afgeraden.

Op deze website van politie Gooi en Vechtstreekzijn meer informatie en tips te vinden onder het kopje Specials > Veilige vakantie. Op de websitewww.politiekeurmerk.nlstaat meer informatie over het beveiligen van een woning.