Gemeente Schagen

Vijf lintjes in Schagen

lintjesregen 2011 Vrijdagmorgen zijn vijf van onze inwoners benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Gerrit Westerink mocht bij hen de bijbehorende versierselen opspelden. De herenG.L.M. Roest, J.T. van Otegem, J.H. Quak, A. de Weger en mevrouw G.C. van den Berghe-Schaatsenberg waren allen met een smoesje naar het gemeentehuis gelokt om hier te horen dat zij een lintje kregen.

Mevrouw G.C. van den Berghe-Schaatsenberg
Mevrouw Van den Berghe is sinds 1978 als vrijwilligster betrokken bij de Stichting Museum-boerderij Vreeburg en de Stichting Westfriese Folklore. Een van de hoogtepunten tijdens de Westfriese dagen is het uitoefenen van oude ambachten op de dars van het museum, onder andere kantklossen, spinnen, stoelmatten en het breien van kralentassen. Mevrouw Van den Berghe is sinds â78 één van de deelnemers. Daarnaast is zij van half april tot eind oktober suppoost, waarbij zij bezoekers ontvangt, entreegelden int, surveilleert en vragen over de col-lectie beantwoordt.

De heer J.T. van Otegem
Al sinds eind jaren tachtig is de heer Van Otegem actief in de volleybalsport in Schagen. Hij is zeer actief als scheidsrechter waarbij hij in de avonduren de wedstrijden fluit van de 3e divi-sie, promotieklasse en 1e klasse. Ook is hij competitieleider van het minivolleybal. Hij is be-trokken bij de organisatie van de toernooien op zaterdag voor de miniâs, verantwoordelijk voor het bijhouden van het klassement. Daarnaast maakt hij de zaal- en speelvelden speelklaar en ruimt deze na afloop weer op. Ook verzorgt de heer Van Otegem de prijsuitreikingen. Bij Poli Sport beheert de heer Van Otegem de materialen voor volleybal. De heer Van Otegem doet al deze activiteiten als vrijwilliger naast zijn fulltime baan bij Corus.

De heer J.H. Quak
Sinds 1975 zet de heer Quak zich in op cultureel, sportief en politiek gebied. Een kleine greep uit activiteiten waarmee hij zich recentelijk nog mee heeft bezighouden of nog steeds doet. Vanaf 1995 tot vandaag is de heer Quak nauw betrokken bij de Nationale Vereniging de Zon-nebloem regio Noord. Hiervoor legde hij regelmatig huisbezoeken af bij langdurig zieken, lichamelijk beperkte en hulpbehoevende ouderen. Ook is de heer Quak altijd bereid te helpen met het organiseren, coördineren en begeleiden van uitstapjes en andere afdelingsactiviteiten. Zoals bijvoorbeeld een avond naar de film of een dagje naar de dierentuin. Sinds 2005 is de heer Quak voorzitter van de Nationale Vereniging de Zonnebloem regio Noord. Hij onder-steunt ook de afdelingsvrijwilligers. Daarnaast zet de heer Quak zich sinds 2006 ook nog in voor visclub De Baars.

De heer G.L.M. Roest
De heer Roest zet zich al vanaf 1978 in voor de voetbalvereniging SRC. Hij is hier begonnen met vrijwilligerswerk toen zijn kinderen hier gingen hand- en voetballen. De heer Roest heeft geholpen bij verbouwingen, was begeleider van het elftal van zijn zoon, installeert reclame-borden en is altijd inzetbaar voor alle reparatiewerkzaamheden. Ook zit de heer Roest in het bestuur van âde Club van 100â, die ervoor zorgt dat het sponsorgeld op de juiste manier wordt besteed. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de organisatie van allerlei activiteiten. Sinds 2001 is de heer Roest actief bij verzorgingshuis De Bron. Hij is hier begonnen bij de Stichting Welzijn Ouderen Schagen (S.W.O.S.), waarbij hij iedere maandagmiddag in het internetcafé hielp. Zijn doel was om 55-plussers te helpen met het omgaan van een computer. Op dit moment is hij âoproepkrachtâ. De heer Roest doet van alles bij De Bron: hij is chauf-feur als een afdeling een middag uitgaat, maakt roosters voor de andere chauffeurs en hij zit in het decoratieteam.

De heer A. de Weger
Van 1968 tot 1975 was de heer De Weger penningmeester bij tennisclub STC. Hij was mede verantwoordelijk voor het financiële beleid en beheer van de vereniging door onder andere de contributie te innen en de rekeningen te betalen. In de jaren tachtig was de heer De Weger enkele jaren voorzitter voor de gehele sportvereniging Schagen. De vereniging bestond uit een voetbal- en handbalvereniging. Vanaf 1988 was hij dit alleen van de afdeling Spartahal. Hij is hij al jarenlang een gewaardeerd vrijwilliger. Vanaf 2000 vervult de heer De Weger diverse taken voor de Voetbal Vereniging Schagen waaronder bestuursdienst. Ook is hij lid van de Stuurgroep 100 jarig bestaan van de VV Schagen. De heer De Weger zat vanaf de oprichting van de Mytylschool De Ruimte in 1978 tot aan de fusie met Heliomare in 2008 in het bestuur van deze stichting. Ook hier hield hij zich geheel belangeloos met de financiën bezig.

lintjesregen 2011