Gemeente Renswoude


Lintjesregen

Vandaag, 29 april, zijn 2 mensen in Renswoude benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Mevrouw H. van Ommeren-van Ramshorst en de heer H.W. Lehmann kregen de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door burgemeester Schorer. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in 't Podium.

mevrouw H. van Ommeren-van Ramshorst
Mevrouw van Ommeren heeft zich vanaf 1985 tot op heden op een bijzondere wijze ingezet voor de Oranjevereniging Renswoude, de vrouwenvereniging Passage en het kerkelijk leven in Renswoude.

Zij is van 1985 tot en met 2002 bestuurslid geweest van de Oranjevereniging, mede dankzij haar persoonlijke inzet steeg het ledenaantal van de vereniging in die periode van 350 naar 600 leden.

Zij was ook de initiatiefneemster van de stille tocht op 4 mei naar het oorlogsmonument, die uitgegroeid is tot een jaarlijkse traditie.

Sinds 2002 is mevrouw Van Ommeren bestuurslid van de vrouwenvereniging Passage, vanaf 2008 is zij voorzitter. Veel projecten heeft zij op voordracht van de leden vormgegeven.

Van 2003 tot heden is zij 2e scriba/secretaris van de Gereformeerde Kerk in Renswoude.

de heer H.W. Lehmann
De heer Lehmann is per 1 mei 2011 20 jaar gemeentesecretaris van de gemeente Renswoude. Deze functie vervult hij op een voortreffelijke en zeer betrokken wijze. Hij doet veel meer dan van een gemeentesecretaris verwacht mag worden. Klantvriendelijkheid, goede bestuurlijke verhoudingen en een goed ondernemingsklimaat in Renswoude staan bij hem hoog in het vaandel. Door de inspirerende wijze waarop hij de kleine ambtelijke organisatie van ca. 35 medewerkers aanstuurt, draagt hij bij aan het goed functioneren van de gemeente Renswoude. Mede daardoor kan Renswoude zelfstandig blijven. Ook levert hij inhoudelijk een belangrijke bijdrage aan speciale projecten in Renswoude, o.a. het Dorpshart en de woningbouwplannen.

Naast het werk in de gemeente Renswoude is de heer Lehmann ook wekelijks te horen in de Hervormde Kerk te Werkhoven. Hij is daar namelijk sinds 1983 de vaste organist.

Van 1986 tot en met 1994 is hij bestuurslid geweest van de Stichting Herstel Korenmolen Werkhoven.

Met toestemming van de burgemeester van Zeist, waar de heer Lehmann woont, werden de versierselen behorende bij de Koninklijke onderscheiding uitgereikt door de burgemeester van Renswoude.