Gemeente Drechterland

29-4-2011
Drie Koninklijke Onderscheidingen Drechterland

De heer Bleeker, mevrouw Ruiter-de Vries en de heer Schraa gehuldigd

Burgemeester Van der Riet heeft op vrijdag 29 april drie Koninklijke Onderscheidingen mogen uitreiken aan de heer N.A. Bleeker, mevrouw A. Ruiter-de Vries en de heer H.A. Schraa. De feestelijke uitreiking vond plaats in Café Restaurant De Roode Leeuw in Venhuizen. Deze drie decorandi zijn gekwalificeerd als âpersonen die zich geruime tijd ten bate van de samenleving hebben ingespannen, anderen hebben gestimuleerd en werkzaamheden hebben verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebbenâ.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, de heer N.A. Bleeker uit Venhuizen.

De heer Bleeker ontving de onderscheiding omdat hij zich vanaf 1975 tot op heden op bijzondere wijze heeft ingezet voor de zorg, sport, welzijn, onderwijs en het dorpshuis.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, mevrouw A. Ruiter-de Vries uit Westwoud .

Mevrouw Ruiter-de Vries ontving de onderscheiding omdat zij zich vanaf 1982 tot op heden op bijzondere wijze heeft ingezet voor ouderen, de vrouwenbond en de Zonnebloem. Mevrouw Ruiter-de Vries ontving eerder de onderscheiding voor vrijwilligster van het jaar 2009 van de gemeente Drechterland.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau, de heer H.A. Schraa uit Hoogkarspel.

De heer Schraa ontving de onderscheiding omdat hij zich vanaf 1968, uitgezonderd de periode 1970-1976, tot op heden op bijzondere wijze heeft ingezet op het gebied van personeelsbelangenbehartiging, veiligheid, sport en politiek.

Koninklijke Onderscheidingen 2011 Drechterland