Gemeente Almere

Almere studentenstad?! ... help mee dit te realiseren!

29-04-2011

Eindelijk gaat het er van komen.. Almere wordt een studentenstad! In september biedt de nieuwe hogeschool Windesheim Flevoland maar liefst 16 voltijd hbo-opleidingen aan in het nieuwe gebouw De Landdrost naast het stadhuis van Almere. Zo'n 1200 a 1300 hbo-studenten gaan in ons stadshart studeren. En daar blijft het niet bij. De CAH Almere heeft zich vorig jaar gevestigd in Almere Poort en biedt daar twee hbo-opleidingen aan. Deze studenten komen vaak van ver en zullen op kamers gaan in Almere.

Dat biedt kansen! Kansen voor de ondernemers in het stadshart, maar ook voor de sport-verenigingen en culturele instellingen zoals de bioscoop, de schouwburg en de Kunstlinie. Meer jongeren zullen in Almere blijven, omdat ze nu ook hier kunnen studeren. Anderen komen naar Almere toe, omdat de stad een aantal studies biedt die er elders (bijna) niet zijn. In de komende jaren zal het aantal studenten groeien naar zo'n 3500 in 2015.

Studenten brengen gezelligheid mee. En geven geld uit aan uitgaan, sporten, winkelen, noem maar op. Verenigingen hebben kans op nieuwe leden en versterking van hun teams. Hoe kunnen bedrijven, verenigingen en instellingen en studenten samen zorgen voor het aantrekkelijk(er) maken van Almere als studentenstad? Gaat het alleen om financiële voordelen voor studenten, of ook om andere zaken? Wat verwachten ondernemers, organisaties en verenigingen van de studenten? Wat kunnen zij doen om het stadshart aantrekkelijker te maken en het verenigingsleven gezelliger?

Deze en andere vragen staan centraal op dinsdagavond 24 mei a.s. op de 30e etage van de nieuwe WTC Carlton Tower in Almere Stad (120 meter hoog!). Met name vertegenwoordigers van sportverenigingen, horeca en culturele instellingen zijn welkom. Maar ook alle anderen die ideeën hebben en graag in gesprek willen met studenten! Natuurlijk nodigen we veel studenten uit om het gesprek mee aan te gaan. We beginnen om 17 uur en eindigen om 21 uur. Er is soep met broodjes en een borrel na.

De organisatoren willen dat deze avond het begin is van een mooi project: samen Almere aantrekkelijk maken als studentenstad. Studenten, ondernemers, organisaties en verenigingen.

Wie er aan mee wil doen, meldt zich graag aan voor 18 mei a.s. op www.studentenstad-almere.nl. Daar kan iedereen die dat wil, ook nu al zijn/haar idee en bericht kwijt.