Gemeente Enschede

Stroinkshuis nieuwe naam voor Hart van Stroinkslanden

Onder grote belangstelling van kinderen en wijkbewoners is op 28 april de nieuwe naam voor het Hart van Stroinkslanden onthuld. Stroinkshuis is de naam voor het plein en de wijkvoorziening. Hiermee is het officiele startschot voor de werkzaamheden aan het plein gegeven.

De nieuwe naam
We hebben de bewoners en gebruikers gevraagd een naam te bedenken voor het gebouw en het gebied. Uiteindelijk zijn daar vijf namen uitgekomen: Florand, Kernpunt, Landenpunt, Strobilus en Stroinkshuis. Iedereen in Stroinkslanden heeft een stem uit kunnen brengen op zijn of haar favoriete naam.

Het hart van Stroinkslanden
In Stroinkslanden gebeurt veel. Zo bouwt De Woonplaats op dit moment de nieuwe wijkvoorziening en legt de gemeente Enschede een nieuw plein en buitenruimte aan. Samen met de scholen vormen zij Het hart van Stroinkslanden. Eén samenhangend geheel in een vier hectare groot gebied dat de centrale ontmoetingsplek voor de wijk wordt.

Stroinkslanden 2015
Stroinkslanden 2015 is een gezamenlijk project van woningcorporatie De Woonplaats en de gemeente Enschede om de wijk Stroinkslanden Zuid een flinke impuls te geven. Er komt een nieuwe wijkvoorziening, een Brede School en ook de hele omgeving daaromheen wordt aangepast. In 2015 is Stroinkslanden Zuid een avontuurlijke wijk waar gezinnen graag willen wonen. Het bruist er van de activiteiten voor jong en oud. Het wordt een wijk waar goed onderwijs wordt geboden en waar bewoners deelnemen aan het arbeidsproces en zich kunnen ontwikkelen.