Stadsdeel Amsterdam-Noord

Vliegende brigade voor grofvuil

Amsterdam-Noord krijgt per 1 mei een vliegende brigade die binnen 48 uur na melding illegaal aangeboden grofvuil ophaalt. In combinatie met intensieve controle en het uitdelen van boetes voor illegaal dumpen van vuil, moet dit leiden tot een schoner straatbeeld. Dit heeft de deelraad besloten na evaluatie van het maandelijks inzamelen van grofvuil.

In september 2011 is begonnen met maandelijks ophalen van grofvuil om reden van bezuinigingen. Voor die tijd werd er in Noord wekelijks ingezameld.

Maatwerk

Zes van de 26 buurten in Noord moeten nog wennen aan de maandelijkse inzameldag. Met maatwerk, een combinatie van extra controle en informatie worden bewoners in de Banne en het Plan van Gool aangespoord alleen op de vaste ophaaldag het grofvuil op de ophaalplek te plaatsen. In Nieuwendam Noord, een wijk met veel sloop en nieuwbouw is met hekwerk een speciale aanbiedplaats gemaakt voor grofvuil.

Meldingen


- telefonisch via Antwoord 14020


- www.noord.amsterdam.nl/melding

Het ophalen van grofvuil binnen 48 uur na melding geldt niet voor het weekend. Een melding op vrijdag wordt op maandag afgehandeld.