Gemeente Hoogeveen

Zeven inwoners koninklijk onderscheiden

29 april 2011 - Vandaag zijn de zeven inwoners uit de gemeente Hoogeveen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer F.D. van Dorst

Wethouder Ton Bargeman heeft de koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Van Dorst uit Hoogeveen. Naast zijn werk bij verzekeringsbedrijf Unigarant heeft hij zich inzet voor verschillende organisaties op sociaal en maatschappelijk gebied. Hij is voorzitter geweest van de parochiekerk en heeft veel gedaan voor de gedetineerden in de Penitiaire Inrichting Hoogeveen. Ook is hij jarenlang penningmeester geweest bij de Stichting Centrum voor Jonge Cultuur Het Podium. Kortom een gedreven persoon en een betrokken mens.

De heer K. van den Bos

De heer Van den Bos uit Hoogeveen heeft uit handen van wethouder Klaas Smid een koninklijke onderscheiding ontvangen. Al 25 jaar zet hij zich belangeloos in voor zijn medemens, in het bijzonder voor de zwakkeren in onze samenleving. De heer Van den Bos is zeker 40 uur per week actief als vrijwilliger ondanks dat hij veel hinder ondervindt van de ziekte van Bechterev. Hij is een voorbeeld van iemand die door ziekte zijn werk niet meer kon uitoefenen en op eigen kracht en met veel doorzettingsvermogen niet achter de geraniums is gaan zitten. In het vrijwilligerswerk heeft hij een manier gevonden om zijn leven een nieuwe inhoud te geven.

Mevrouw N. Everts-Kuijt

Burgemeester Karel Loohuis heeft een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan mevrouw Everts-Kuijt uit Hoogeveen. Sinds 1980 is ze als vrijwilligster verbonden aan verpleeghuis Weidesteyn. Met betrokkenheid en aandacht voor de in Weidesteyn verblijvende bewoners maar ook met inzet en plezier voert zij haar taken zeer plichtsgetrouw uit. Als lid van de Hervormde vrouwendienst (HVD) heeft mevrouw Everts zich in het bijzonder ingezet voor het bezoeken van bejaarden in de wijkgemeente en was altijd aanwezig bij ziekte, jubilea, geboorte en andere bijzondere gebeurtenissen in haar wijk.

Mevrouw S.I. Schouten-Bouma

Burgemeester Karel Loohuis reikte ook een lintje uit aan mevrouw Schouten-Bouma uit Hoogeveen. Zij is iemand die zich met hart en ziel beroepsmatig en vrijwillig inspant voor de medemens. Een gewaardeerde en toegewijde werkneemster bij de GGZ Drenthe en een zeer integer en gedreven lid van de kerkenraad met een grote maatschappelijke en warme betrokkenheid.

De heer T. Otten

De heer Otten uit Hollandscheveld kreeg een lintje uitgereikt door burgemeester Karel Loohuis omdat hij zich ruim 30 jaar heeft ingezet voor de IJsvereniging VIOS in Hollandscheveld. Vanaf 1985 tot 2008 is hij secretaris geweest van de vereniging maar bovenal actief vrijwilliger. Verder is hij een enthousiaste vrijwilliger voor natuur en milieu, een natuurmens in hart en nieren die zich volledig inzet voor natuurbescherming en -educatie. Ook is hij vanaf 2007 vrijwilliger bij de Hoogeveense Biljart Club. Als vrijwilliger bij HODO sportvereniging doet hij één keer per maand kantinedienst tijdens de voetbalwedstrijden. Hoogtepunt voor hem was de verkiezing tot vrijwilliger van het jaar 2003.

De heer W. van de Belt

Burgemeester Karel Loohuis heeft ook een koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Van de Belt uit Hoogeveen voor al zijn vrijwilligerswerk. Hij zet zich belangeloos in voor Visio, Phizeho en de Fiets4daagse. Verder is hij een aantal weken per jaar als vrijwilliger actief bij Vakantievreugd en de vakantieweek in Doorn. Tot 2008 was de heer Van de Belt vrijwilliger bij het Rode Kruis.

Mevrouw J.M.H. van de Belt-Coenraadts

Ook mevrouw Van de Belt uit Hoogeveen werd koninklijk onderscheiden door burgemeester Karel Loohuis. Al jarenlang zet ze zich in als vrijwilliger voor verschillende organisaties, zoals Visio en Phizeho. Ook gaat zij als begeleider mee met diverse vakantieweken. Als coördinator van de radiowagen zet ze zich in voor de Fiets4daagse. Voor al haar werk voor het Rode Kruis heeft ze een vrijwilligersmedaille en erkenning voor 20 jaar trouwe dienst gekregen.