Bso NatuurTuin Zuid is Bso van het Jaar

Persbericht van Reed Business

Buitenschoolse opvang (bso) NatuurTuin Zuid uit Breda is vandaag op het achtste Jaarcongres Kinderopvang in de Reehorst in Ede uitgeroepen tot Bso van het Jaar 2011.

De jury, onder leiding van hoofdredacteur van vaktijdschrift Kinderopvang Marike Vroom, roemt de bso om haar ligging en de bevlogenheid van de twee initiatiefnemers en pedagogisch medewerkers Hetty van den Bemt en Ursula van den Houdt. NatuurTuin Zuid is een locatie van de Kobergroep.

Naast NatuurTuin Zuid waren bso het Mouwtje uit Bussum (Stichting Kinderopvang BNMM) en bso Het Avontuur uit Alphen aan de Rijn (Stichting Kinderopvang Alphen aan den Rijn) genomineerd. De prijs Kinderdagverblijf/ Bso van het Jaar is een initiatief van het landelijke vaktijdschrift Kinderopvang, een uitgave van Reed Business. Om en om wordt een kinderdagverblijf of een buitenschoolse opvang van het jaar gekozen. De prijs bestaat uit een beeld als wisseltrofee en een prijs in natura ter waarde van 1000 euro. De prijs wordt aangeboden door hoofdsponsor Heutink.

De jury is samengesteld uit de verschillende branchepartijen in de kinderopvang: ondermeer Brancheorganisatie Kinderopvang (MOgroep Kinderopvang); oudervereniging BOinK, vakbond ABVAKABO FNV en het Kohnstamminstituut NCKO.

Over NatuurTuin Zuid
NatuurTuin Zuid vangt maximaal twintig kinderen op, van zeven tot dertien jaar. De ligging, middenin het bosrijke landgoed Wolfslaar, levert eindeloze speeluitdagingen op voor de kinderen. Het bezoekerscentrum vormt de basis van de en van daaruit trekken de kinderen gezamenlijk de natuur in. De jury is enthousiast over de manier waarop de pedagogisch medewerkers met de kinderen omgaan. Ze helpen of moedigen aan als het nodig is, maar zijn niet overbeschermend en helpen op deze manier de kinderen om hun grenzen te verleggen.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

*

Links:
http://www.kinderopvangtotaal.nl
Bijlage:
* art winnaar bso van het jaardoc
* juryrapport natuurtuin zuiddocx




Razende Robot Reporter