Gemeente Coevorden

Burgemeester deelt elf lintjes uit

vrijdag 29 april 2011

Lintjesregen 2011

Burgemeester Bert Bouwmeester heeft op vrijdag 29 april elf lintjes uitgedeeld aan inwoners van de gemeente Coevorden.

Jan Ambergen, geboren op 7 januari 1941, uit Coevorden Jan Ambergen is een echte vrijwilliger. Al tientallen jaren zet hij zich in op verschillende maatschappelijke terreinen. Hij neemt zelf iniatieven en coördineert diverse projecten voor de Rooms-Katholieke Kerk. Naast zijn vrijwilligers werk voor de kerk en ouderen houdt hij ook tijd over voor voetbalvereniging Raptim, waar hij met veel plezier vele uren aan besteedt. Toen hij nog werkte zat hij jarenlang in de ondernemersvereniging. Zijn inzet en positieve opstelling worden bijzonder gewaardeerd. Hij is een persoon waar altijd een beroep op kan worden gedaan, hij verleent graag zijn medewerking als vrijwilliger of bestuurslid.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Harry Beukeveld, geboren op 28 februari 1969, uit Coevorden Harry Beukeveld heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger bij de brandweer. Op 1 september 1987 begon hij als aspirant-brandwacht en op 5 september 2010 nam hij afscheid als onderbrandmeester. Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henk Eenschoten, geboren op 1 augustus 1942, uit Coevorden Henk Eenschoten zet zich al bijna dertig jaar in als vrijwilliger op sociaal en maatschappelijk gebied. Hij is bestuurslid van het Rudie Zwols Fonds, vrijwilliger bij vakantiereizen van stichting Vakantievreugd (een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking) en penningmeester van het Stedelijk Museum Coevorden. Daarnaast doet hij veel klussen bij mensen die het moeilijk hebben en wel wat hulp kunnen gebruiken. Door zijn betrokkenheid en inzet bij instanties en verenigingen wordt hij zeer gewaardeerd. Hij neemt zijn taken serieus en is zeer betrokken bij de samenleving in Coevorden. Henk Eenschoten is een bescheiden man die veel voor Coevorden betekent.

Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bert Gerrits, geboren op 25 oktober 1944, uit Coevorden Bert Gerrits zet zich al zeer lang geheel belangeloos en vol enthousiasme in voor de samenleving in Coevorden. Als voorzitter van de Havenvereniging Coevorden heeft hij veel iniatieven genomen. Bijvoorbeeld de jaarlijkse historische havendagen, die zijn uitgegroeid tot een evenement dat bezoekers uit heel Nederland trekt. Nog steeds is hij zeer actief op cultureel, historisch en toeristisch gebied en zet hij zich in voor Coevorden.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Benny Kemfers, geboren op 7 november 1951, uit Coevorden Benny Kemfers heeft zich jarenlang ingezet als vrijwilliger bij de brandweer. Op 1 mei 1988 begon hij als aspirant-brandwacht en op 1 januari 2010 nam hij afscheid al hoofdbrandwacht. Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jans Koert, geboren op 27 juni 1945, uit Dalen
Jans Koert is een vrijwilliger in hart en nieren. Al veertig jaar is hij actief als vrijwilliger in de gemeenschap en in de sport (bij v.v. Dalen, v.v. Vios, v.v. Germanicus, de KNVB en de Hesseler Fietsers). Hij staat bekend als iemand die zeer betrokken is bij de maatschappij, waar altijd een beroep op kan worden gedaan en die zeer actief is. Hij neemt initiatieven en organiseert vele evenementen. Ook op sociaal gebied regelt hij veel voor zijn medemens en is hij een graag gezien persoon.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Geert Kwant, geboren op 17 juli 1942, uit Aalden Geert Kwant zet zich al dertig jaar in op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Hij is actief voor cultuur, sport, toerisme en recreatie in Drenthe en in Aalden en Zweeloo in het bijzonder. Hij is voorzitter van de Loozangers, voorzitter van de bridgeclub Lodgi, regioconsul voor de KNVB en consul toeristische en recreatieve infrastructuur voor de ANWB. Mede dankzij zijn inzet is de Jantina Helling-molen, het beeldbepalende monument aan de rand van Aalden, voor de volgende generatie bewaard gebleven. Al meer dan dertig jaar houdt hij zich met de molen bezig. Geert Kwant weet mensen in beweging te krijgen en enthousiast te maken. Veel intiatieven in Aalden en Zweeloo hebben door zijn inzet een stimulans gekregen en hebben nu een blijvend karakter.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jan Mensinga, geboren op 19 maart 1944, uit Aalden Jan Mensinga is al ruim dertig jaar actief op sociaal, cultureel een maatschappelijk gebied. Hij staat in Aalden en Zweeloo bekend als een zeer actief en betrokken persoon. Hij brengt mensen in beweging en maakt ze enthousiast. Bij vrijwel alle verenigingen en festiviteiten in de beide dorpen is hij op één of andere manier betrokken. Jan Mensinga kiest graag voor een coöperatieve aanpak en drukt daarmee een belangrijke stempel op de gemeenschap. Zijn maatschappelijke betrokkenheid kwam ook tot uitdrukking binnen de Raad van verzekerde leden van Achmea Groene Land, waarin hij een aantal jaren zitting had. Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Albert Meijer, geboren op 17 maart 1947, uit Oosterhesselen Albert Meijer maakt zich al bijna veertig jaar verdienstelijk als vrijwilliger in het verenigingsleven in Oosterhesselen. Hij was en is actief bij het biljarten, de voetbal, de Zuidenveldcommissie en de toerfietsclub. Hij is een gewaardeerd persoon en zijn financiële kennis en inzet binnen verenigingen worden geroemd.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Moons, geboren op 22 januari 1944, uit Oosterhesselen Piet Moons is sinds 1980 zeer actief binnen het CDA. Hij is bestuurslid van de afdeling Coevorden en was van 1998 tot 2006 lid van het algemeen bestuur van CDA provincie Drenthe. In 2000 werd hij ook lid van het ouderenplatform van CDA Drenthe. Piet Moons is zeer begaan met de zwakkeren en minder bedeelden in de samenleving. Dit blijkt uit zijn activiteiten voor de Rooms-Katholieke gemeenschap (Vrede ontwikkeling missiegroep, Solidair Groningen/Drenthe, Pastoraatgroep), stichting Hulp aan Polen en de seniorenraad. Daarnaast is hij zes jaar bestuurslid geweest van de Klenckeruiters en is hij nu nog steeds als vrijwilliger actief voor deze paardensportvereniging. Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Henny Zwiers-Wever, geboren op 21 maart 1943, uit 't Haantje Henny Zwiers zet zich sinds 1977 in als vrijwilligster op sociaal en maatschappelijk vlak. Er kan altijd een beroep op haar gedaan worden en ze zorgt, regelt en neem initiatieven. In het verleden is ze jarenlang raadslid geweest en was ze vrijwilligster voor verschillende verenigingen. Op dit moment is ze voorzitter van het dorpshuis in 't Haantje, organiseert ze reizen voor ouderen en leest ze voor in het openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Hennie Zwiers heeft oog voor haar medemens en wordt door velen gewaardeerd. Een vrijwilligster in hart en nieren.
Koninklijke Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau.