Gemeente Delfzijl

Brandweer Rayon Noord informeert werkgevers vrijwilligers

Woensdagavond 27 april heeft Brandweer Rayon Noord (BRN) een werkgeversavond in brandweerkazerne in Appingedam voor de vrijwilligers van de gemeentelijke brandweer en hun werkgevers georganiseerd.

Bijna 40 personen waren hierbij aanwezig. Een aantal werkgevers hebben tijdens de demonstratie kunnen ervaren hoe het is om te werken met redgereedschap. Deze avonden zijn vooral bedoeld om werkgevers te informeren, hen de kans te geven om vragen te stellen en op een informele wijze kennis met elkaar te maken.

Voor- en nadelen voor werkgevers
Daarnaast legt de BRN hen uit wat de voor- en nadelen zijn wanneer één of meerdere werknemers bij de vrijwillige brandweer zitten. Voordelen zijn opleidingen, verzekeringen en dat werknemers bij de vrijwillige brandweer een welkome aanvulling zijn op de Bedrijfshulpverlening (BHV) binnen een bedrijf. Een nadeel is dat werknemers op onverwachte momenten kunnen worden opgeroepen.

Werkgeversavond in Delfzijl
Afgelopen woensdag 13 april opende wethouder Meindert Joostens in Theater & Congrescentrum de Molenberg de werkgeversavond voor de gemeentelijke brandweer Delfzijl. Bij de opening gaf hij zijn waardering voor de vrijwilligers en benadrukte hij dat zonder hen de brandveiligheid een kostbare en onbetaalbare zaak zou worden. Ruim zeventig personen waren hierbij aanwezig.