Politie Zaanstreek-waterland

Brand Baanstee vermoedelijk technische oorzaak

Purmerend, 29-04-2011 o De zeer grote brand die donderdagmiddag woedde op bedrijventerrein Baanstee lijkt een technische oorzaak te hebben.

Dat blijkt uit de eerste bevindingen van het politieonderzoek naar de oorzaak van de brand. Echter, niets kan nog met zekerheid worden gezegd; maandag 2 april wordt verder onderzoek verricht.

Donderdagmiddag 15.13 uur kreeg de politie de melding van een zeer grote brand op bedrijventerrein de Baanstee in Purmerend, hoek Signaal en Netwerk.

De brand breidde zich snel uit met een flinke rookontwikkeling als gevolg. De brandweer rukte uit met drie bluswagens en een hoogwerker. Het gebied rond de brand werd afgezet. De brand trof een
bedrijfsverzamelgebouw met drie bedrijven: Magic Body Fashion, Osec BV en Light International.

Een zwarte roetwolk strekte zich uit over een gebied van de Purmer-Noord tot de Verzetslaan. De rookwolk zorgde voor neerslag van roetdeeltjes. De roetdeeltjes vormen geen gevaar voor de bewoners en kunnen worden opgeveegd met stoffer en blik. Advies is om na afloop handen te wassen. Ook moeten groente en fruit van de tuin extra goed gewassen worden.

Om 18.15 uur werd het sein 'brand meester' gegeven.

Een brandweerman raakte licht gewond bij de bluswerkzaamheden. Hij werd ter plaatse behandeld aan een snijwond in zijn hand.