Gemeente Zijpe


Gerard en Lia van der Stoop ontvangen een Koninklijke Onderscheiding De heer en mevrouw Van der Stoop

De Rooms-katholieke kerk âOnze Lieve Vrouw Geboorteâ in Burgerbrug stroomde rond 14.30 uur vol met genodigden. Zij kwamen voor Gerard en Lia van de Stoop. Het echtpaar was met een smoes van huis gehaald. In dit geval van groot belang, omdat zij woonachtig zijn in de Pastorie van de kerk. Beduusd waren zij in ieder geval toen ze de kerk betraden. Een volle kerk met familie, vrienden en bekenden.

Ook deze inwoners van Zijpe hebben een grote staat van dienst als het om vrijwilligerswerk gaat. Dat benadrukte burgemeester duidelijk in haar toespraak. Het was haar dan ook een grote eer om beide, namens Hare Majesteit de Koningin, te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Lintjesregen Burgerbrug 29 april 2011 (25)

Zowel Gerard als Lia zijn zeer betrokken bij de kerk in Burgerbrug. Of het nu gaat om bestuurslid van het Parochiebestuur, het onderhoud van de kerk, de tuin en de begraafplaats, zij zijn erbij betrokken. Lia zorgt ook nog voor de planning van de Heilige Missen, de voorbereiding van de Eerste Heilige communie, stelt het Parochieblad samen en is lid van de Avondwakegroep.
Gerard is naast zijn kerkelijke activiteiten al zoân veertig jaar drager bij Uitvaartvereniging en is wekelijks actief als chauffeur voor het Verzorgingshuis Midgard. Lia is trouwens ook chauffeur. Zij rijdt wekelijks op de buurtbus Zijpe-Harenkarspel.

Lintjesregen Burgerbrug 29 april 2011 (27) Lintjesregen Burgerbrug 29 april 2011 (42) Lintjesregen Burgerbrug 29 april 2011 (33)

Verder moeten we niet vergeten dat zij ook van de gezelligheid houden, want Gerard was jaren actief lid van carnavalsvereniging de âPontcivielenâ uit Burgerbrug en Lia is nog steeds actief lid en secretaris van het kerkkoor âYoung Voicesâ in Waarland.

Beide inwoners van onze gemeente hebben de onderscheiding verdiend. Â