Examenbundel vergroot slagingskans van eindexamenleerlingen

Persbericht van ThiemeMeulenhoff

Amersfoort - 29 april 2011. De Inspectie van het Onderwijs publiceerde recent cijfers waaruit blijkt dat het percentage leerlingen dat in 2010 geslaagd is voor het eindexamen gedaald is ten opzichte van 2006. Een betere voorbereiding op het examen met behulp van examenbundels is volgens docenten één van de manieren om de slagingskans te vergroten, zo blijkt uit onderzoek van ThiemeMeulenhoff.

De cijfers van de Inspectie van het Onderwijs laten zien dat leerlingen in het voortgezet onderwijs in 2010 lagere cijfers halen voor het centraal examen dan in 2006. Sinds 2006 zijn vooral in het vmbo de cijfers voor wiskunde, Nederlands en Engels gedaald. (Bron: Onderwijsverslag 2009/2010, Inspectie van het Onderwijs).

Hogere cijfers door examentraining
Het oefenen met examenmateriaal is een onmiskenbare factor in de voorbereidingen op het eindexamen. Uit onderzoek van ThiemeMeulenhoff onder 366 docenten, is gebleken dat 64% het hiermee eens is. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 70% van de docenten aangeeft dat het oefenen met eindexamenmateriaal een duidelijke positieve invloed heeft op het eindexamencijfer.
Momenteel maakt ruim 20% van de scholen uit het voortgezet onderwijs nog geen gebruik van examenmateriaal om de eindexamens voor te bereiden.

Examenvoorbereiding
Het Examenfonds van ThiemeMeulenhoff biedt examenkandidaten alle mogelijkheden om zich op het eindexamen voor te bereiden. Naast Examenbundels bestaat het assortiment ook uit de titelreeks Samengevat en de Examen Survival Gids. Dit examentrainingsmateriaal zorgt ervoor dat de leerling goed voorbereid aan een eindexamen begint en het vergroot de slagingskans.

Links:
http://www.examenbundel.nl



Razende Robot Reporter