Gemeente Het Bildt


Dirk van Dijk Lid in de Orde van Oranje-Nassau

29-04-2011 12:00

Dirk van Dijk (76) uit Vrouwenparochie is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Gerrit Krol speldde de heer van Dijk de Koninklijke versierselen op in het gemeentehuis, waar de heer van Dijk met een smoes naartoe was gelokt. Dirk van Dijk is sinds 1960 al actief met (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van kerkelijk leven, sport, integratie en ouderenwelzijn.

Als sinds 1960 is de heer van Dijk zeer actief binnen de Christelijk Gereformeerde Gemeente in Leeuwarden. Zo vervulde de heer van Dijk de functies van ouderling en diaken en was hij voorzitter en penningmeester van de zendingscommissie van de Christelijk Gereformeerde Kerk.
Daarnaast was van Dijk in 1995 en '96 medewerker van de Online Bijbel. Hij voerde evangelische boeken in en corrigeerde vanuit het Engels vertaalde boeken. Van 1961 tot 1962 was hij tevens leider van de Zondagsschool van de Christelijk Gereformeerde Kerk te Leeuwarden.

Van 1961 tot 1971 was de heer van Dijk jeugdtrainer en -leider van Voetbalvereniging Leeuwarder Zwaluwen. Hij was trainer bij de jeugdelftallen tot 17 jaar en bij de A junioren. Sinds 2001 is Dirk van Dijk vrijwilliger bij het Open Leer Centrum (OLC) van het asielzoekerscentrum te St.-Annaparochie. In dit werk begeleidt Dirk van Dijk bewoners van het AZC bij het gebruik van de computer.

Sinds 2009 is Dirk van Dijk ook actief als vrijwilliger van de PCBO (Protestants Christelijke Bond voor Ouderen). Hier helpt hij ouderen bij het invullen van de belastingformulieren.

---