Gemeente Eemnes

29-04-2011
Vier inwoners van de gemeente Eemnes kregen ter gelegenheid van Koninginnedag een Koninklijke onderscheiding. Tot lid in de Orde van Oranje Nassau worden benoemd: de heer P. Meeuwis, de heer J.J. van Wijk, de heer C.J.J. Hopstaken en de heer G. Zonneveld. Burgemeester Roland van Benthem reikte vrijdag 29 april aanstaande de bij de onderscheiding behorende oorkonden en versierselen uit aan de vier decorandussen.

Overzicht decorandussen
Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau worden benoemd:

De heer C.J.J. Hopstaken, geboren 14 oktober 1934

De heer Hopstaken is één van de steunpilaren van 'De Open Poort', de geloofsgemeenschap van Amerpoort. Hier werkt hij sinds 1988 als vrijwilliger. Hij was in 1990 één van de oprichters van de pastorale gespreksgroepen en heeft deze ook tot een paar jaar geleden begeleid. Intussen heeft hij andere mensen opgeleid tot gespreksleider. Verder is Cees Hopstaken iedere viering aanwezig om cliënten op te halen en te begeleiden en verricht hij hand- en spandiensten. Sinds 2008 is hij ook bestuurslid.
Daarnaast heeft hij zich sinds 1971 ingezet voor het jeugd- en jongerenwerk in Eemnes. Eerst als vrijwilliger en van 1982 tot 1994 in dienst van de gemeente. Na zijn uitdiensttreding bij de gemeente is hij nog 5 jaar bestuurslid geweest van het Jongerencentrum in Eemnes. Cees is een zeer beminnelijke man, iemand die veel voor elkaar krijgt door zijn rustige benadering, groot inzicht en relativeringsvermogen. Binnen 'De Open Poort' wordt hij zeer gewaardeerd om zijn grote inzet en innemendheid.

De heer J.J. van Wijk, geboren op 16 oktober 1937 De heer Jan van Wijk zet zich al veertig jaar in als bestuurslid voor diverse maatschappelijk betrokken verenigingen en stichtingen. Hij wordt zeer gewaardeerd door de grote inzet van zijn ervaring en kennis. Hij is ruim twintig jaar betrokken bij de Historische Kring Eemnes. Door zijn ledenwerving is het ledenaantal gestaag blijven groeien. Daarnaast is hij zeer actief bij de diverse activiteiten van de Historische Kring. Hij verzorgt de beschikbaarheid van gastheren en
-vrouwen bij de wekelijkse openstelling van de Oudheidkamer, hij organiseert de jaarlijkse Open Monumentendag in Eemnes en begeleidt excursies naar het Gemaal in Eemnes.
Jan van Wijk is sedert 1980 bestuurslid en sinds 1987 ook voorzitter van de hengelsportvereniging Flevo in Eemnes.
Binnen Eemnes is de heer J.J. van Wijk een zeer gewaardeerde persoonlijkheid op wie niemand tevergeefs een beroep doet.

De heer G. Zonneveld, geboren 29 april 1946.
Gert Zonneveld wordt voorgedragen voor zijn bijzondere verdiensten voor het bedrijf en de regio.
Veertig jaar geleden heeft hij met zijn zwager aannemingsbedrijf Zonneveld & Verhoef B.V. opgericht. Dit familiebedrijf is in de loop der jaren uitgegroeid tot een landelijk opererend, uniek bedrijf voor de aanleg en het onderhoud van wegen, riolering en straatwerk alsmede de uitvoering van sloopwerken. Ook houdt het bedrijf zich bezig met bodemonderzoeken en bodemsaneringen (milieubureau) en is het gespecialiseerd in de aanleg van vloeistofdichte voorzieningen. Daarnaast is er een hoveniersbedrijf. Gert Zonneveld heeft ZVS opgebouwd tot een middelgrote onderneming, een prestatie van formaat. Als één van de eerste bedrijven in deze branche zag ZVS het belang van duurzaamheid en milieuaspecten in en handelde hiernaar. Sinds 1994 heeft ZVS de benodigde certificaten gehaald en is ISO 9001 en VCA gecertificeerd. Hiermee is ZVS toonaangevend in Nederland. Gert Zonneveld heeft zijn kennis en ervaring opgedaan voor ZVS, maar deelt deze graag met iedereen die een beroep op hem doet. Voor het verkrijgen van een 'bejaarden'bus voor Eemnes heeft hij namens de rotaryclub ontzettend veel werk verricht door diverse projecten op te zetten om geld op te halen. De bus is er gekomen! Bij 'De Amerpoort' heeft Gert Zonneveld niet alleen voldoende geld ingezameld maar ook met kennis en arbeid kinderboerderij De Huydecooper verwezenlijkt. ZVS heeft hier een belangrijke bijdrage in gehad. Sinds jaar en dag verzorgt hij de organisatie van de jaarlijkse kerstnachtmis in Hilversum. Hier genieten honderden mensen uit de hele regio van.
Daarnaast bekleedde en bekleedt Gert Zonneveld bestuursfuncties in lokale en regionale ondernemersverenigingen.

De heer P. Meeuwis, geboren 26 mei 1942.
De heer P. Meeuwis heeft als penningmeester van de Stichting Welzijn Ouderen Blaricum Eemnes Laren ruim 15 jaar ontzettend veel werk verricht, regulier administratief werk en jaarlijks de voorbereiding voor de accountantscontrole voor de drie gemeenten. Daarnaast is hij de stuwende kracht achter een viertal verhuizingen van de S.W.O.-BEL en pro-actief lid van de beheercommissie. Tijdens de jaarlijkse Zomerconcerten in buurgemeente Blaricum heeft de heer Meeuwis sedert 10 jaar de leiding over de groep vrijwilligers waarmee de organisatie op rolletjes loopt.
Sinds 1989 is Peter Meeuwis bestuurslid van de VVD-Eemnes, waarbij 8 jaar voorzitter en vier jaar raadslid.