Gemeente Voorschoten

bereiken met cultuur muziek en sport

College wil meer kinderen bereiken met cultuur, muziek en sport

Het college van B&W heeft een programma opgesteld, waarmee zij meer Voorschotense kinderen kennis wil laten maken met cultuur, muziek en sport. Voor de uitvoering en de coördinatie van dit programma worden zogenaamde combinatiefunctionarissen ingezet. Dit zijn professionals die activiteiten uitvoeren waarin een verbinding wordt gelegd tussen onderwijs, sport en cultuur. In totaal worden in de periode 2011-2013 vier professionals aangesteld.

De uitvoering van het programma wordt hoofdzakelijk gefinancierd uit de rijksbijdrage 'Impuls brede scholen sport en cultuur'. Daarnaast komt de huidige subsidie voor individuele muzieklessen per oktober 2012 te vervallen.

Impuls lokaal verenigingsleven
Voorbeelden van activiteiten waar de combinatiefunctionarissen zich op gaan richten zijn: sportclinics tijdens de gymlessen, sportactiviteiten tijdens de vakantie op het sportpark of op pleinen en grasveldjes in de wijk, kennismakingslessen muziek na schooltijd. Zij organiseren deze activiteiten zo veel mogelijk in samenwerking met lokale sport- en muziekverenigingen. Op deze manier hoopt het college niet alleen meer kinderen aan sport en culturele activiteiten deel te laten nemen, maar óók een impuls te geven aan het Voorschotense verenigingsleven. Op 19 mei aanstaande wordt het voorstel besproken in de gemeenteraad.
* 29 april 2011