Gemeente Dantumadeel


2011

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen

Damwâld, 29 april 2011 - Tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis van de gemeente Dantumadiel heeft burgemeester Arie Aalberts aan drie inwoners van Dantumadiel een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt.

De personen die een decoratie ten deel zijn gevallen:
* Albertje van der Sluis-Veenstra (64) te De Westereen. Lid in de Orde van de Oranje Nassau.

Mevrouw Van der Sluis heeft vanaf 1975 (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van muziek en de vrouwenemancipatie en anderen gestimuleerd. Mevrouw is nog steeds actief voor de muziekvereniging `Ons genoegen' en de vrouwenvereniging `Nij Begjin'.


* De heer Dirk Bosgraaf (91) te Feanwâlden. Lid in de Orde van de Oranje Nassau.

De heer Bosgraaf heeft sedert 1933 (bestuurlijke) activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van muziek, kerkelijk leven, cultuur en biljartsport. Hij was en is onder andere actief voor de muziekvereniging Excelsior, de Hervormde Gemeente in Driezum, de Oudheidskamer Dantumadiel en biljartvereniging Us Fertier.


* De heer Pieter Johannes Visser (54) te De Westereen. Lid in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Visser heeft zich vanaf 1978, behoudens een onderbreking van 9 jaar, op bijzondere wijze ingezet voor ontwikkelingssamenwerking en de voetbalsport. De heer Visser is nog bijna dagelijks actief voor de Stichting Hulptransport Roemenië en leider bij de plaatselijke voetbalvereniging.

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen Dantumadiel