Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Ook NOS op gastenlijst William en Kate

HILVERSUM, 28 maart 2011 - De NOS schaart zich in het rijtje prins Willem-Alexander en prinses Máxima, David en Victoria Beckham en Sir Elton John. De omroep is vrijdag 29 april ook aanwezig bij het huwelijk van de Engelse prins William en Kate Middleton. Vanuit hartje Londen doet de NOS vanaf 11.10 uur op Nederland 1 en nos.nl verslag van de gebeurtenissen rondom de 'royal wedding'. Van de aankomst van de genodigden, de huwelijksplechtigheid in Westminster Abbey tot de rijtoer van het bruidspaar en 'dé kus' op het balkon van Buckingham Place, de NOS is er live bij. De presentatie van de uitzending is in handen van Eva Jinek. Tim Overdiek - tussen januari 2006 en juni 2008 voor de NOS correspondent in Londen - fungeert als co-commentator.

's Avonds - tussen 19.20 en 19.45 uur - worden op Nederland 2 de hoogtepunten van de dag nog een keer achter elkaar gezet.

Het NOS Journaal en het NOS Radio 1 Journaal besteden in aanloop naar en op de dag zelf eveneens veel aandacht aan nieuws rondom hét koninklijke huwelijk van de eeuw. Arjen van der Horst, NOS-correspondent in Londen, voorziet de televisie- en radio-uitzendingen van de NOS van bijdragen. Namens het NOS Journaal is verder Koninklijk Huis-verslaggever Marieke de Vries in Londen voor televisie, terwijl Karin Alberts verslag doet voor het NOS Radio 1 Journaal.

Het verloofde koppel verstuurde eind vorige maand de uitnodigingen voor hun huwelijk op 29 april. Er zijn zo'n 1900 mensen welkom bij de ceremonie in de Westminster Abbey in Londen. Daaronder zijn duizend vrienden en familieleden van het paar, vijftig leden van het Britse koningshuis en tweehonderd buitenlandse 'royals'. Ook zijn tweehonderd politici uitgenodigd, onder wie de Britse premier David Cameron. Na het publieke gedeelte van de dag volgt een besloten receptie voor zeshonderd gasten op Buckingham Palace, gevolgd door een diner voor driehonderd invités.

NOS Huwelijk William en Kate

vrijdag 29 april 2011

11.10-15.00 uur* (Nederland 1)

NOS Huwelijk William en Kate

vrijdag 29 april 2011

19.20-19.45 uur (Nederland 2)

* de precieze eindtijd is afhankelijk van het tijdstip waarop de festiviteiten in Londen afgelopen zijn.




Nederlandse Omroep Stichting (NOS)