Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 11 april 2011

HPC met Haags podium weer terug op het Kerkplein
Podium heet Locals Only@Life I Live

Het evenement op 29 april dat voorheen de KoninginneNach heette, gaat verder onder de naam The Life I Live Festival. Het Haags Pop Centrum mag ook hier weer een mooie rol in spelen en verzorgt het programma op het podium op het Kerkplein. Ook vervult zal het HPC een stevige rol in het reilen en zeilen op en achter het podium. Het HPC zal het HPC niet zijn als het niet een volledig Haags programma neer zal zetten.

Het Life I live festival is krijgt met een andere naam en een nieuwe organisator een ander karakter. Het festival, georganiseerd door evenementenbureau Prooost, is kleinschaliger van opzet dan de Koninginnenach en het aanbod is diverser. Verspreid over de binnenstad komen zeven podia met ieder een eigen muziekgenre en sfeer. De naam van het festival verwijst naar het nummer The life I live van Q65, de Haagse band uit de zestiger jaren, en is een knipoog naar de eigenzinnigheid van muzikanten en van kunstenaars in het bijzonder.

Geschiedenis
Voorheen was het traditie dat het Haags podium werd geopend door de winnaar van de bandverkiezing. De organisatie van de Haagse KoninginneNach ging op zoek naar Haags aanstormend talent met een sterk eigen repertoire om tijdens de Nach een volwaardig optreden te kunnen verzorgen. Door de jaren heen waren The Levi's, Squirrel & The Hazelnuts, So What, Juice, Tweak, Atombox, Instant Mix, Lianan Shee, Venus Flytrap en The Fudge de gelukkigen. Na een uitstapje van 3 jaar op de Pophotspot (Grote Markt) zijn we weer terug met een podium op het Kerkplein.

Programma
Het Haags Pop Centrum is op zoek gegaan naar de meest spraakmakende acts van het afgelopen jaar. Het programma luidt als volgt: Moore, F, Pop Up Animal Kids, Splendid en Rät N Frikk. De band die het podium mag openen is voort gekomen uit de eerste editie van The Hague Bandstand. Het HPC heeft in samenwerking met hoofdorganisator Prooost gekozen voor Moore, dat een waardige opener zal worden op The Life I Live. F wist de afgelopen maand veel aandacht op zichzelf te vestigen met de release van de single 'Fever'. De band was onder andere te gast in het televisieprogramma 'De Wereld Draait Door' en bij Radio 3FM. Volgende week verschijnt de nieuwe single 'For me'. Pop Up Animal Kids is door Radio 3FM gekozen tot Serious Talent van januari en februari dit jaar. Ze stonden ook op het Noorderslag festival in Groningen en traden ze op in de De Wereld Draait Door. Ook Splendid was te vinden op het Noorderslag festival en komt zeer binnenkort met een nieuwe single uit. Rät N Frikk bracht afgelopen jaar 'Cumlaute' uit, een van de spannendste Haagse platen van de afgelopen jaren en wellicht een van de grotere Dance-talenten uit Den Haag.

Tijdschema
Moore 19:00 - 19:45
F 20:15 - 21:00
Pop Up Animal Kids 21:30 - 22:15
Splendid 22:45 - 23:30
Rät n Frikk 00:00 - 00:45

Meer informatie over het programma en de activiteiten van HPC zijn terug te vinden op www.haagspopcentrum.nl



Ingezonden persbericht