Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Opening expositie 'Getijdeberichten - beelden van verwerking'

Katwijk, 20 april 2011 - Op vrijdag 29 april opent op het strand van Katwijk aan Zee de expositie 'Getijdeberichten - beelden van verwerking'. Er worden werken getoond van mensen die met kanker geconfronteerd zijn. Zij gebruiken hun creativiteit om de emoties te verwerken die met de ziekte gepaard gaan, wat krachtige, sprekende beelden oplevert. De expositie is een gezamenlijk initiatief van Stichting Kunstvereeniging Katwijk en Stichting Kanker in Beeld. De tentoonstelling is van zaterdag 30 april t/m zondag 12 juni geopend voor publiek.

Via regionale exposities zoals deze wil Stichting Kanker in Beeld mensen in contact brengen met de mogelijkheden van creatieve expressie bij ziekte. Stichting Kunstvereeniging Katwijk stelt hiervoor het DunaAtelier ter beschikking, op het strand van Katwijk.

Een bijzondere dag in de expositie is zaterdag 11 juni. Dan vindt in Katwijk aan Zee de jaarlijkse 'kippenloop' plaats, een sponsorwandelmarathon ten behoeve van KWF Kankerbestrijding en KIKA. Duizenden wandelaars nemen hieraan deel. Ter gelegenheid daarvan zijn er ook extra activiteiten rondom het tentoonstellingspaviljoen, zoals een optreden van het koor 'Zingen voor je Leven' uit Leiden.

Getijdeberichten - beelden van verwerking

Periode: 30 april t/m 12 juni 2011
Openingstijden: vrijdag t/m zondag, van 14.00 - 17.00 uur Locatie: DunaAtelier, strandvak 8, Katwijk aan Zee Entree: vrij toegang
Meer informatie: www.kankerinbeeld.nl en www.schilderenaanzee.nl

Illustratie: 'terug op aarde' door Helna van Stiphout

Foto: Daniel Nicolas / KWF Kankerbestrijding

Noot voor de redactie,