Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Neurotic Deathfest 2011

Europa's grootste death metal festival wordt ook in 2011 weer gehouden in 013 en wel op 29 & 30 april. Niet alleen zullen er weer 42 bands de Tilburgse podia bestijgen, ook wordt er meer aandacht besteed worden aan randprogrammering. Zo is er in 2011 weer een heuse 'merchandise markt' aanwezig en is er ten opzichte van voorgaande edities een volwaardig vierde podium ingericht in het nabij 013 gelegen MIDI theater. Headliners deze editie zijn op de eerste dag AT THE GATES en NECROPHAGIA en ATHEIST en op de tweede dag niemand minder dan AUTOPSY, OBITUARY en HATE ETERNAL. Ondanks dat de voorverkoop in volle gang is zijn er nog steeds tickets beschikbaar. Passepartouts met camping accommodatie kosten ¤ 125,00, reguliere passepartouts kosten ¤ 75,00 en dagkaarten kosten ¤ 40,00.>

Vrijdag 29 April zal het geweld in Tilburg losbarsten met headliners AT THE GATES en NECROPHAGIA, welke beiden een uiterst zeldzame en exclusieve show komen geven. Zij worden in het kielzog gevolgd door niemand minder dan ATHEIST, ook wel de voorvaderen van de technische death metal genoemd. Andere acts op de eerste dag omvatten onder andere het pas terug bij elkaar gekomen EXHUMED, het altijd graag geziene MISERY INDEX, old-school helden INCANTATION en MASTER en nog vele anderen.

Niemand minder dan de Amerikaanse legendarische death metal band AUTOPSY is gestrikt om op dag twee de headline positie in te nemen in het festival. Deze band rondom icoon Chris Reifert (drums/zang) is sinds vorig jaar met een uiterst succesvolle comeback bezig en heeft al ruim twintig jaar niet in Nederland opgetreden. Ook de respectievelijk Amerikaanse en Zweedse veteranen van OBITUARY en GRAVE zullen het Neurotic Deathfest aandoen. Deze laatste zal een speciale set ten gehore brengen waar zij het hele eerste 'Into The grave' album integraal zullen spelen. Andere bands die op 30 April zullen optreden zijn onder andere HATE ETERNAL, DECAPITATED, MACABRE, PATHOLOGY, BENIGHTED en WORMED.

Ten opzichte van vorige edities zijn er een flink aantal zaken in positieve zin veranderd. Zo wordt in het nabij gelegen MIDI theater een volwaardig vierde podium ingericht. Ook wordt de 'merchandise markt' fors uitgebreid en vindt grotendeel plaats in V39, recht tegenover 013. Voor de avonturiers en de vele internationale gasten is er op de Beekse Bergen een camping ingericht met pendelbusvervoer tussen de camping en het festival. Met de weersverwachtingen tot nu toe kan dit enkel een geweldige ervaring worden.

Vanwege het heuglijke feit dat dit alweer de achtste editie is van het Neurotic Deathfest zijn kaarten voor het Morbid Angel concert van 12 juni in 013 op het festival verkrijgbaar tegen een speciaal 50% korting tarief. Zo betaal je op 29 en 30 April in 013 slechts ¤ 12,500 voor dit concert in plaats van ¤ 25,00.

In totaal spelen er 42 acts op Neurotic Deathfest 2011, verspreid over twee dagen en vier podia. De volledige line-up, het actuele tijdschema en alle andere informatie is te vinden op www.neuroticdeathfest.com en www.013.nl. Passepartouts inclusief camping accommodatie kosten ¤ 125,00, reguliere passpeartouts kosten ¤ 75,00 en dagkaarten zijn verkkrijgbaar voor ¤ 40,00.

Neurotic Deathfest 2011
Vrijdag 29 & Zaterdag 30 april 2011 | aanvang 15:00 | zaal open 14:00 Passepartout ¤ 75,00 (excl. servicekosten) | Dagkaart ¤ 40,00 (excl. servicekosten) VVK vanaf zaterdag 30 oktober

013, Veemarktstraat 44, Tilburg, www.013.nl Neurotic Deathfest, www.neuroticdeathfest.com

Noot voor de redactie /