Ingezonden persbericht



---



Persbericht

Hattem, 26 april 2011

EMBARGO TOT 29 APRIL 2011, 12.00 UUR

Lintjesregen Hattem 2011

Op vrijdagmorgen 29 april 2011 zullen, ter gelegenheid van de viering van de verjaardag van Hare Majesteit de Koningin (Algemene Gelegenheid), Koninklijke onderscheidingen worden uitgereikt aan vijf inwoners van de gemeente Hattem. De versierselen zullen worden uitgereikt door de heer Jan Willem Wiggers, burgemeester, tijdens één gezamenlijke bijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis te Hattem. De ceremonie zal aanvangen om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur)

De heer C.J.M. van Dijk (1936)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Verdiensten: De meeste Hattemers kennen de heer Van Dijk als oud-slager. Met volle overgave en grote toewijding heeft hij ruim 25 jaar, samen met zijn vrouw, niet alleen het slagersbedrijf geleid, maar was hij ook een zeer gewillig luisterend oor voor de zorgen, problemen en heugelijke feiten van vele Hattemers.

De heer van Dijk is niet voorgedragen vanwege slagersachtergrond, maar vanwege zijn vrijwilligerswerk voor de Rooms Katholieke Parochie Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming Hattem - Wezep en zijn inzet voor 'De Zonnebloem' afdeling Hattem. Daarnaast is hij bij ongeveer elk Hattemse evenement te vinden als verkeersregelaar en is hij de laatste 'stadsveehouder' van Hattem.

Van de heer Van Dijk kan worden gesteld dat hij één van de vele stille vrijwilligers is waar de samenleving als geheel op draait. Hij heeft gedurende een lange periode werkzaamheden verricht die voor de Hattemer samenleving en dan in het bijzonder voor de Rooms Katholieke Parochie en voor de plaatselijke afdeling van "De Zonnebloem" een grote waarde hebben.

Mevrouw J.W. Jurriëns (1951)

Onderscheiding: Lid in de Orde van Oranje-Nassau
Verdiensten: Mevrouw Jurriëns is voorgedragen vanwege haar niet aflatende inzet voor de plaatselijke afdeling van de Partij van de Arbeid (zij was enkele jaren raadslid en momenteel is zij de voorzitter van de plaatselijke afdeling), de lokale (en landelijke) FNV Vrouwenbond, haar grote betrokkenheid, als vrijwilligster en bestuurslid, bij het woon- en zorgcentrum "Hof van Blom" te Hattem en haar werkzaamheden als mantelzorgster.

Daarnaast is zij sinds een aantal jaren lid van het plaatselijke 4 mei comité, heeft zij zitting in de WMO-raad Hattem en in het PBO (= Programma Bepalend Orgaan) van RTV Hattem. Tevens weet zij nog tijd te vinden om haar rol als voorzitter van de Stichting Historische Kleding Hattem met verve te vervullen.

Mevrouw kan worden gekenschetst als een aimabel, hardwerkend, maar bovenal zeer betrokken burger, die, als geen ander, de kunst verstaat om anderen in hun waarde te laten en toch hetgeen te bereiken waar zij voor staat.

Mevrouw J. Braakenburg-van Breukelen (1941)

Onderscheiding: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau Verdiensten: Mevrouw Braakenburg is voorgedragen vanwege haar vele werkzaamheden als conservator geschiedenis bij het Voerman Museum Hattem en haar tomeloze inzet als bestuurslid bij de Vereniging Landschap en Milieu Hattem. Daarnaast was zij voorzitter van de Vereniging van Vrienden van het Provinciaal Overijssels Museum (POM), voorzitter van de afdeling Zwolle van de Vereniging voor Vrouwen met een Academische Opleiding en vice-voorzitter van de landelijke vereniging. Ook heeft zij als vrijwilligster bij de archeologische dienst van de gemeente Zwolle meegewerkt bij de opgravingen op het Eiland. De opgravingen waren mede aanleiding voor de permanente expositie van Archeologie in het huidige Stedelijke Museum Zwolle.

De heer S.K. Schollema (1946) en mevrouw D. Schollema-Oostinga

Onderscheiding: Beiden worden onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau Verdiensten: De heer Schollema heeft in zijn vorige woonplaats, Groesbeek, tal van (bestuurlijke) kerkelijke werkzaamheden verricht. Zo was hij voorzitter van de jeugdraad, clubleider en diaken. In Groesbeek is hij gestart met het organiseren van (kerkelijke) wandeltrektochten voor jongeren. Sinds zijn verhuizing naar Hattem is hij als vrijwilliger werkzaam bij de Emmauskerk Hattem, was hij jeugdleider, ouderling, kerkenraadslid, voorzitter van de diaconie en organiseert hij diverse seniorenactiviteiten. Daarnaast is hij in Hattem doorgegaan met de organisatie van (interkerkelijke) wandeltochten : eerst voor jongeren, maar later ook voor volwassenen. Daarnaast is hij als voorzitter betrokken bij de Stichting Vrienden van de Bongerd en is hij coördinator van de Stichting voor Mekaar in Hattem.

Mevrouw Schollema-Oostinga was/is mede-organisator van de wandel- en trektochten in Groesbeek en in Hattem. Sinds de verhuizing naar Hattem verricht zij vrijwilligerswerk bij de Emmauskerk Hattem, was zij pastoraal medewerker en ouderling en momenteel vervult zij de rol van koster bij de Emmauskerk.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht