Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum: 28 april 2011
|Embargo tot 29 april 10.30 uur                                                |
Lintjesregen: Zes Koninklijke onderscheidingen voor Capellenaren Burgemeester Frank Koen zal vrijdag 29 april om 10.30 uur zes Capellenaren een Koninklijke Onderscheiding opspelden in de raadszaal van het gemeentehuis van Capelle aan den IJssel. Vijf Capellenaren worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en een tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw M. Hordijk
Mevrouw M. Hordijk wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwillige activiteiten voor het buurtcentrum De Fluiter, voorzitter van het Hoven Buurt Aandeelhouderschap, lid van de huurdersraad en de commissie welzijn van het Wijkoverlegplatform en haar betrokkenheid bij de jaarlijkse carnavalsoptocht.

Mevrouw M.M.E.S. van der Stuyft-Talma
Mevrouw M.M.E.S. van der Stuyft-Talma wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar vrijwillige activiteiten gedurende een periode van 15 jaar voor de Stichting De Cultuurpromenade, het multicultureel vrouwenkoor Vrouwen Koraal, de Stuurgroep Cultuurwijzer, de Kunstcarrousel, het Cultureel Informatiepunt Capelle, het project Capelse Cultuurkids, de Diaconiecommissie van de r.k. Pauluskerk en het Capelse Chapter Talented Ladies van de Red Hat Society.

De heer H. Boom
De heer H. Boom wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige activiteiten gedurende ruim 30 jaar voor de Hockeyclub Capelle als bestuurslid, coördinator van activiteiten op het terrein van de vereniging, beheerder en onderhoudsman en scheidsrechter.

De heer G. van Buuren
De heer G. van Buuren wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige inspanningen gedurende een periode van 44 jaar voor de Zendingscommissie van de Gereformeerde Gemeente in Capelle aan den IJssel, de EHBO, het districtsbestuur van de Gereformeerde Bijbelstichting, voor mensen met een verstandelijke handicap en huurdersvereniging De Vogel in Capelle aan den IJssel.

De heer J. Cossee
De heer J. Cossee wordt benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwillige activiteiten gedurende een periode van ruim 21 jaar voor Huurdersvereniging De Rondelen als commissielid, portiekcontactpersoon, keldercontroleur en lid van de kascontrolecommissie.

De heer J.W. Weijers
Tot slot zal de heer J.W. Weijers worden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet in de hoofdfunctie als secretaris van de Raad van Bestuur en directeur Bestuurlijke Zaken van Eneco en voor zijn vele vrijwillige activiteiten als fractie-adviseur van de SGP-fractie Capelle aan den IJssel, secretaris van de besturen van twee zorgcentra, secretaris van de Stichting Gereformeerde Zorgcentra Zuid-Holland, lid van de werkgroep Samenwerking Reformatorische Verzorgingscentra Zuid-Holland, voorzitter van de Stichting Gehandicaptenzorg Gereformeerde Gemeenten Siloah, lid van de Klachtencommissie van het Reformatorisch Onderwijs, afdeling Barendrecht, lid van het bestuur van de Provinciale Vereniging van de SGP Zuid-Holland en lid van de Raad van Advies van het hoofdbestuur van de SGP. Voorts is de heer Weijers adviseur van de stuurgroep Good Governance van het Wartburgcollege te Rotterdam.